Saglikçilardan Izin Yasagina Tepki

Saglik-Sen Antalya Sube Baskani Sinan Kuluöztürk, saglik çalisanlarinin yillik izinlerinin yasaklanmasini elestirerek, “Disarida her sey normal seyrederken saglikçilarin izinlerinin yasaklanmasi kabul edilemez” dedi.

Saglikçilardan Izin Yasagina Tepki
Antalya Il Umumi Hifzissihha Kurulu tarafindan pandemiye yönelik alinan kararlar saglik çalisanlarinin tepkisine neden oldu. Kuruldan, Antalya Il Saglik Müdürlügü ve bünyesindeki kurum-kuruluslarda görev yapan tüm personelin ikinci bir emre kadar yillik izinlerinin iptal edilmesine, izinde olan personelin geri çagirilmasina, yeni yillik izin taleplerinin durdurulmasi karari çikti. Alinan kararin, pandemi sürecinde hiçbir talepleri karsilik bulmayan saglikçilari bir kez daha üzdügünün altini çizen Saglik-Sen Antalya Sube Baskani Kuluöztürk, yetkilileri saglikçilara izin yasagi vermek yerine kent genelindeki pandemi önlemlerini arttirmaya davet etti.

“SAGLIKÇILARIN SUÇU NE?”

Pandemiyle mücadelede saglikçilarin en ön safta görev aldigini ve gelinen süreçte en çok yipranan kesimin saglikçilar oldugunu hatirlatan Baskan Kuluöztürk, “Pandeminin ilk gününden bu tarafa saglik ordusu canini ortaya koyarak sahada mücadele ediyor. Ek gösterge, tek maas kalem, seyyanen zam talepleri karsilik bulmayan, buna karsilik is yükü her geçen gün katlanan, kamuda en fazla mesai yapan meslek gurubu olan saglikçilarimiza maalesef yine aci fatura kesiliyor. Vaka sayilarinin artmasinda saglikçilarin suçu ne? Covid yogun bakim servislerindeyiz, hastanelerde asi odalarindayiz, sahada filyasyon ekiplerindeyiz, aile sagligi merkezlerinde onca is yüküne ragmen yine pandemi asilarini canla yapmak için çirpinan bizleriz. Yaklasik bir buçuk yildir süren salginda, insanlari yasatmak için canlarini veren, sevdiklerimizden günlerce ayri kalan bizleriz. Cefakar saglik çalisanlarina bu muamele reva görülmemeli” diye konustu.



“DISARIDA HER SEY NORMAL”

Disarida her seyin normal oldugunu söyleyen Kuluöztürk, “Saglik çalisanlari uzun bir süre izin kullanamadilar. Bu süre zarfinda tükenmislik sendromuna girmeyen saglikçi kalmadi. Izinlerin açilmasiyla bir nebze olsun nefes aldilar. Simdi yine saglikçilarimiza izin yasagi getirildi.

Pandemiyle mücadelenin en önemli savasçilari olan saglik ordusunu moralmen bitirmenin kimseye faydasi olmayacaktir. Saglikçilari tekrar bir tükenmislige, yalnizliga itmek yerine normal hayatla ilgili bir takim tedbirlere sarilmak daha faydali olacaktir. Disarida her sey normal. Saglik dünyasi neden anormal bir duruma geçiriliyor. Caddeler dolu, plajlar tiklim tiklim, AVM’lerde adim atacak yer yok. Ama maske takan sayisi yok denecek kadar az, sosyal mesafe kuraliysa tamamen unutulmus durumda. Yerli-yabanci binlerce turist elini kolunu sallayarak, sanki pandemi yokmus gibi normal bir sekilde sehri arsinlarken, saglikçilari tüketecek bu kararin bir an önce geriye çekilmesi daha faydali olacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA