Jandarmadan 'Mutluluga Kursun Sikma, Gelecegi Karartma' Çagrisi

Kilis Il Jandarma Komutanliginca dügün, nisan gibi etkinliklerde ates açilmasinin önüne geçilmesi amaciyla baslatilan proje devam ediyor.

Polateli Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, "Mutluluga kursun sikma gelecegi karartma" kapsaminda etkinlik alanlarina levha asilmasi için kontroller yaparak, dügün, nisan, kutlama, asker ugurlama ve çesitli eglencelerde ates açilmamasi konusunda yasanabilecek olumsuzluklari önlenmeye çalisiyor.

Kentte bazi dügünlerin kapali mekanlar yerine mahallelerde, ikamet çevrelerinde sokak dügünü seklinde yapilmasi nedeniyle bu dügünlerde çikmasi muhtemel olay ve atesli silah kullanimi jandarma, araciligiyla engelleniyor.

Köylerde devriye gezen ekipler, dügünleri ziyaret ederek, silah kullanilmamasi, havaya ates açilmamasi ve pandemi kurallari hususunda anons yaparak uyarilarda bulunuyor.

Jandarma, dügünleri ziyaretlerinde Kilis Valiliginin hazirladigi "Mutluluga kursun sikma, gelecegi karartma" yazili afisleri de dügün alanlarina asmalari için vatandaslara teslim ederek, katilimcilara farkindalik olusturuyor.

Uygulamadan memnun kalan vatandaslar, jandarma ekiplerine tesekkür etti.

Kaynak: AA