Çakir Ve Güder'den Battalgazi Devlet Hastanesi'ne Inceleme

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir ile Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Battalgazi ilçesinde yapimi devam eden 300 yatakli devlet hastanesindeki çalismalari inceleyerek, yetkililerden bilgi aldi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Çakir ve Güder, beraberindeki Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ile kaba insasi tamamlanan 300 yatakli devlet hastanesinin insaat alaninda incelemelerde bulundu.

Açiklamada görüslerine yere verilen Çakir, Battalgazi Devlet Hastanesi'nin çok nitelikli bir hastane oldugunu belirtti.

Hastanenin 300 yatakli olarak ihale edildigini ve 60 bin metrekare kapali alana sahip oldugunu aktaran Çakir, "36 tane yogun bakim ünitesi, diyaliz ve yanik üniteleri, kadin dogum odalarinin olmasi gibi durumlarla toplamda 363 yatak sayisinin oldugunu görüyoruz. Donanim ve nitelik olarak sadece bir bölge hastanesi degil, bir il hastanesi büyüklügünde. Saglik alaninda çok ciddi yatirimlar yapildi. Saglik alaninda da 1 milyar 450 milyonun üzerindeki yatirimlarimiz oldu ve bu rakam daha da yukariya çikacak." ifadelerini kullandi.

Çakir, hastanedeki çalismalarin yüzde 85’inin tamamlandigini ve 1-2 aylik zaman içerisinde Saglik Il Müdürlügü'ne binanin teslim edilecegine dikkati çekti.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder de 2019'un ilk aylarinda hastanenin temelinin atildigini hatirlatarak, söyle devam etti:

"Yapilan yatirimlarla Malatya saglik alaninda bölgenin merkezi ve parlayan yildizi haline gelecek. Özelikle sunu ifade etmek isterim, AK Parti söz verdiyse sözünün arkasinda durur. Vatandaslarimizda bunu bildigi ve bizlere güvendigi için Battalgazi'de rekor oyla göreve getirildik. Hamdolsun bugün hastanemiz bitme asamasina gelmis durumda. Su anda çalismalarin yüzde 85'i tamamlanmis durumda. Hastanemizin kaba insaati bitmis, ince isçilikleri ise devam ediyor. O çalismalarda birkaç aya tamamlanir."

Kaynak: AA