Ankara'da Kaybolan 5 Yasindaki Otizmli Çocuk Apartmanin Siginaginda Bulundu

Ankara'nin Çubuk ilçesinde parkta oynarken kaybolan 5 yasindaki otizmli Nisanur Akgöz, 8 saat sonra bir apartmanin siginaginda bulundu.

Akgöz, Çubuk ilçesi Asagi Çavundur Mahallesi'ndeki TOKI bloklarinin bulundugu bölgede dün saat 17.00 sularinda annesi ile parka gitti. Parkta bir süre annesi ile vakit geçiren Nisanur Akgöz, daha sonra gözden kayboldu. Çocugunu etrafta bir süre arayan ancak bulamayan annesi durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen çok sayida polis, özel harekat polisi, AFAD, AKUT, ANDA, itfaiye ekipleri ve Ankara Büyüksehir güvenlik personelleri çevrede çocugu aramaya basladi. Mahalle sakinlerinin de katildigi arama çalismalari ilçe merkezine kadar yayildi.

Özel harekat polisleri gece saat 01.30'da çocugu evlerinin ve parkin yanindaki bir apartmanin siginaginda buldu. Duyma ve konusma engeli bulunan Akgöz'ün bulundugu siginaga daha önce iki defa bakildigi belirtildi.

Çocuguna sarilarak büyük bir mutluluk yasayan anne de ekiplere de tesekkür etti.

Nisanur Akgöz, saglik kontrolü için ambulansla hastaneye götürüldü.

Asagi Çavundur Mahallesi Muhtari Abdullah Esre, gazetecilere yaptigi açiklamada, çocugun kayboldugu fark edildikten sonra kendisini aramaya basladiklarini anlatarak, "Çocuk saat 01.30 gibi 12. blokta bulundu. Aile 23. blokta oturuyor. AFAD, emniyetçi arkadaslarimiz, Çubuk Belediyemiz, Ankara Büyüksehir Belediyesi güvenlik personelleri geldi. Çubuk merkezden TOKI bloklarina kadar her taraf didik didik arandi. Ama iki sefer baktigimiz siginakta üçüncü seferde gördük. Su an için çocugun saglik durumu çok iyi." dedi.

Kaynak: AA