Turistler Tatilde 'Her Sey Dahil' Sisteminden Vazgeçmiyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi Baskan Yardimcisi Kaan Kavaloglu: 'Her sey dahil sisteminde deniz, kum, günesin yanina salginla birlikte hijyen de eklendi' Belek Turizm Merkezi'ndeki otelin operasyon müdürü Levent Mecit: 'Uluslararasi alanda yapilan bir çalismaya göre, dünyada her sey dahil sistemini en iyi uygulayan 5 otelin 4'ü Türkiye'de, bunun da 3'ü Antalya'da' Turizmde 'her sey dahil' sisteminin gelistiricisi olarak bilinen Cem Kinay: 'Her sey dahil sistemi, turiste seyahat özgürlügü yaratiyor. Kafasinda 'Ne yiyecegim, ne alacagim, ne kadar tutacak' endisesi olmuyor'

AYSE YILDIZ - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreciyle saglikli ve güvenli tatilin adresi olan Antalya'da, konaklama sektörünün salgina ragmen basarili sekilde uyguladigi ve her türlü seçenegin pakette sunuldugu "her sey dahil" sistemine turistler ilgi gösteriyor.

Denizi, kumu, günesi kadar lüks tesisleri, koylari, dogal güzelligi, tarihi ve turistik mekanlariyla öne çikan Antalya'da, misafirlerin istedigi gibi bir tatil yapabilmesi için tesislerde her türlü imkan saglaniyor.

Rusya'nin uçus kisitlamasini kaldirmasiyla hareketliligin basladigi Antalya'da, farkli ülkelerden gelen misafirler, Kovid-19 salgini kapsaminda alinan tedbirlerle saglikli ve güvenli tatil yapmanin keyfini çikariyor.

Dünyada "her sey dahil" sistemini en iyi uygulayan sehir olarak bilinen kentteki otellerde, her ögünde 100'lerce çesit yiyecek ve içecek hazirlanarak, spordan eglenceye aktivitelerden saunaya kadar her alanda misafire seçenekler sunuluyor.

Oteller, konaklayan her ülke misafirinin kültürüne göre yiyecek içecek, aktivite düzenleyerek her turistin memnuniyetine önem veriyor. Tatil paketi satin alan turistler, ister açik büfe restorandan sevdigi yiyecekleri seçebiliyor isterse de alakart restoranda istedigi yemegi siparis edebiliyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi Baskan Yardimcisi Kaan Kavaloglu, AA muhabirine, turizm sezonunun kasim ve aralik ayina kadar sürecegini söyledi.

Misafirlerin saglikli tatil yaptigini vurgulayan Kavaloglu, "Dünyada her sey dahil sistemini uygulayan en iyi destinasyonuz. Her sey dahil sisteminde deniz, kum, günesin yanina salginla birlikte hijyen de eklendi." dedi.

Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelin operasyon müdürü Levent Mecit de salginla birlikte tesislerinde tedbirleri üst düzeye çikarip seçenekleri artirdiklarini bildirdi.

Temassiz sistemlere yatirim yaptiklarina deginen Mecit, "Uluslararasi alanda yapilan bir çalismaya göre dünyada her sey dahil sistemini en iyi uygulayan 5 otelin 4'ü Türkiye'de, bunun da 3'ü Antalya'da. Her daim turizm sektörü olarak öngörülü davraniyor, bunun avantajini yasiyoruz." ifadesini kullandi.

- "Misafir, tatilin içerigini ve bütçesini biliyor"

Turizmde "her sey dahil" sisteminin gelistiricisi olarak bilinen Cem Kinay, paketin yiyecek içeceklerden spora, eglenceden saunaya kadar farkli kisimlari kapsadigini söyledi.

Turistin ücretini ödedigi tatile nelerin dahil oldugunu bildigini, bütçesini ona göre belirledigini aktaran Kinay, "Her sey dahilin bu kadar basarili olma sebebi hizmetin içeriginin, ne ödeneceginin bilinmesidir. Bunlarin hepsini ayri ayri satin alsa çok yüksek fiyat çikar. Her sey dahil sistemi, turiste seyahat özgürlügü yaratiyor. Kafasinda 'Ne yiyecegim, ne alacagim, ne kadar tutacak' endisesi olmuyor. Misafire seçebilme imkani sunuyor." diye konustu.

- "Her ögünde 300'ün üzerinde çesit çikariyoruz"

Lüks bir otelin sefi Fethi Sercan Erdogan ise misafirler için her sey dahil sisteminin avantajli oldugunu, özellikle salgin döneminde daha da ön plana çiktigini kaydetti.

Misafirlere istedikleri yemekleri sunduklarini anlatan Erdogan, "Her ülkeden gelecek misafirin portföyüne göre üretim yapiyoruz. Günlük misafir sayilarini alinip milliyetlerini belirliyoruz. Misafirin milliyetlerine göre yemek menülerimizi belirliyoruz. Her milliyetten kisi istedigi çesitte, tarzda yemek bulabiliyor. Her ögünde 300'ün üzerinde çesit çikariyoruz." dedi.
Kaynak: AA