Tekirdag'da Bir Ayda 154 Metreküp Müsilaj Temizlendi

Marmara Denizi'ndeki temizlik seferberligi kapsaminda Tekirdag'da bir ayda 154 metreküp müsilaj (deniz salyasi) temizlendi.

Bu yil Tekirdag'da müsilaj ilk olarak subat ayinda etkili oldu. Balikçilar bu süreçte aglara takilarak avlanmayi güçlestiren müsilaj nedeniyle bir süre avlanmaya ara verdi.

Daha sonra Karadeniz'de avlanmaya baslayan balikçilar Tekirdag'a dönünce, müsilajin etkisini artirmasi üzerine 15 Nisan'daki av sezonu yasagini beklemeden 20 gün önce paydos etti.

Nisan sonunda Tekirdag kiyilarinda müsilaj nedeniyle su üstünde beyaz tabakalar olusmaya basladi. Kiyilarda etkisini artiran müsilaj, zaman zaman rüzgarin da etkisiyle dagildi.

Süleymanpasa Balikçi Barinagi da zaman zaman beyaz tabakayla kaplandi.

8 Haziran'da Çevre ve Sehircilik Bakanliginin "Marmara Denizi Eylem Plani" kapsaminda alinan kararlarin hayata geçirilmesi için kamu kurumlari, belediyeler, akademik çevreler ile sivil toplum kuruluslarinca temizlik seferberligi baslatildi.

Kentte özellikle Süleymanpasa ve Marmaraereglisi ilçesi kiyilarinda yogunlasan müsilaj, tekne yardimiyla toplanip, vidanjörlerle çekilerek kentteki aritma tesislerine götürüldü.

Il Çevre ve Sehircilik Müdürlügü ekipleri, müsilajin etkili oldugu bölgelerde belirli araliklarla bir ay boyunca çalismalarini sürdürdü. Bu kapsamda Tekirdag'da 154 metreküp müsilaj toplandi.

Öte yandan bir süre önce yüzeyde yogun olarak görülen müsilajin etkisini yitirdigi gözlendi.

Kaynak: AA