SPK'dan 'Kripto Varliklarda Düzenleme Arayisi' Haberlerine Yalanlama

Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK) bazi sosyal medya mecralari ve internet sitelerinde kurul baskan yardimcisi Ali Ihsan Güngör’ün kripto varliklara iliskin olarak Türkiye'de yürütülen yasal düzenlemenin detaylari hakkinda bilgi verdigi ve fiyat manipülasyonlarina karsi denetleyici ve önleyici mekanizmalarin kurulacagini ifade ettigi seklindeki haberleri yalanladi.

SPK, bugün bazi sosyal medya mecralari ve internet sitelerinde yer alan ve kurul baskan yardimcisi Ali Ihsan Güngör'e ithaf edilen haberlere iliskin açiklama yapti.

Açiklamada, "Kurul baskan yardimcimiz Ankara Üniversitesince 'Kripto Varliklarda Düzenleme Arayisi' temasiyla düzenlenen çalistayda kripto varliklara iliskin olarak uluslararasi kuruluslarin çalismalari, potansiyel düzenleme alanlari ve bunlarin zorluklariyla ilgili bilgiler paylasmis olup, ülkemizdeki düzenleme çalismalarinin içerigi ile ilgili herhangi bir açiklamada bulunmamistir. Sosyal medya mecralarinda ve haber sitelerinde bu konuda yer alan ifadeler gerçegi yansitmamaktadir." ifadeleri kullanildi.

Kaynak: AA