Sanliurfa'da Tibbi Ve Aromatik Bitkilerin Tanitimi Yapildi

Sanliurfa'da düzenlenen etkinlikle tibbi ve aromatik bitkilerin tanitimi yapildi.

GAP Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügünden (GAPTAEM) yapilan yazili açiklamaya göre, Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügünün (TAGEM) kurulusunun 30. yil dönümü dolayisiyla, GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan desteklenen "Ekonomik Degere Sahip Organik Tibbi ve Aromatik Bitkilerin Yetistiriciligi ve Islenip Pazara Sunulmasi" projesinin tanitimi için etkinlik düzenlendi.

Etkinligin ilk bölümünde GAPTAEM Müdürü Zeyni Aktas, Adiyaman Sert Kabuklu Meyveler Arastirma Enstitüsü Müdürü Ali Türker Yener, GAP Uluslararasi Tarimsal Arastirma ve Egitim Merkezi Müdür Yardimcisi Kudret Berakatoglu, Antepfistigi Arastirma Enstitüsü Müdürü Nevzat Aslan, Diyarbakir Zirai Mücadele Arastirma Enstitüsü Müdürü Ayhan Ögreten, Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Sanliurfa Il Koordinatörü Sadik Yetim, kurumlari ve yürüttükleri çalismalar hakkinda sunum yapti.

Sunumlarin ardindan Proje Yürütücüsü Dr. Islim Kosar, tibbi ve aromatik bitkilerle ilgili yürüttükleri çalismalar hakkinda katilimcilara bilgiler verdi.

Etkinligin ikinci kisminda saha gezisi gerçeklestirilerek, Talat Demirören Arastirma Istasyonunda yer alan Tibbi ve Aromatik Bitkiler Ünitesi ve arazi çalismalari katilimcilar tarafindan yerinde incelendi.

Kaynak: AA