Igdir Hayvan Pazarinda Kurban Bayrami Hareketliligi Basladi

Serhat sehri Igdir’da Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte kentte bulunan hayvan pazarinda yogun bir hareketlilik yasaniyor.

Igdir Hayvan Pazarinda Kurban Bayrami Hareketliligi Basladi
Kurban Bayrami’na sayili günler kala tüm Türkiye’de oldugu gibi serhat sehri Igdir’da da vatandaslari Kurban Bayrami telasi sardi. Simdiden kurbanliklarini almak isteyen vatandaslar sehir merkezinde bulunan hayvan pazarina akin ederken uzun zamandir bakimlarini yaptiklari hayvanlarini satmak isteyen besiciler de kurbanliklarini hayvan pazarina getirerek satisa çikardi. Ancak besiciler, yasanan kuraklik ve artan balya ile saman fiyatlarindan dolayi kurbanliklarini istedikleri fiyatlara satamamaktan dert yanarken kurbanlik bakan vatandaslar ise fiyatlarin uygun oldugunu düsünüyor. Zaman zaman hararetli pazarliklarin da yasandigi hayvan pazarinda besicilerin düsünceli alicilarin ise sevinçli oldugu gözlerden kaçmadi.

"Kurbanliklarimizi istedigimiz fiyata satamiyoruz"

Aylardir bakimini yaptigi kurbanliklarini yasanan kuraklik nedeniyle aldiklari fiyata bile satamadiklarini belirten besicilerden Hakan Salda, “Bu sene kurak geçtigi için ot ve saman fiyatlari yükseldi. Artan fiyatlar nedeniyle pazarda kurbanliklarimizi istedigimiz fiyata satamiyoruz. Fiyatlar gittikçe düsüyor. Biz hayvanlarimizi kurban bayraminda daha iyi fiyatlara satacagimizi düsünürken kurban bayraminin yaklastigi her gün fiyatlar daha da düsüyor. Bütün besiciler bu durumdan etkilendi. Ilkbahar mevsiminde aldigim bir kuzuyu su anda o fiyata bile satamiyorum. Yasanan yogunluk kuru kalabalik. Alici yok zaten. Gün geçtikçe fiyatlar düsüyor ama biz yine de alici bulamiyoruz” dedi.



"Hayvan piyasasi kurbanlik almak isteyenler için uygundur"

Kurbanlik almak için hayvan pazarina gelen vatandaslardan Abdullah Kaya, kurbanlik fiyatlarinin oldukça uygun oldugunu söyledi.

Simdiden kurban almasi halinde pahali olmasina ragmen ot ve saman almak zorunda kalacagini da belirten Kaya, konusmasinin devaminda ise su ifadeleri kullandi:

“Bana göre fiyatlar uygundur. Kurbanlik alabiliyoruz. Ama bizim sadece bir sikintimiz var o da kuraklik nedeniyle ot ve saman fiyatlari 2’ye katlanmis durumda. Bu durum bizi biraz rahatsiz ediyor. Su anki hayvan piyasasi kurbanlik almak isteyenler için uygundur. Piyasa düstügü için kurbanlik alabilecegiz bu sene.”
Kaynak: İHA