Geçen Yilin Haziran Ayina Göre Turizmde Yüzde 190'Lik Artis

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskan Yardimcisi Kaan Kavaloglu, Avrupa’nin tamaminin temmuz ayinin üçüncü haftasindan itibaren Türkiye’ye gelmeye baslayacagini söyledi.

Geçen Yilin Haziran Ayina Göre Turizmde Yüzde 190'Lik Artis
Kaan Kavaloglu, yaptigi açiklamada 26 haziran tarihinde Antalya’nin 56 bin kisi ile pandemi döneminin rekorunu kirdigini, bunun çok ciddi bir bir rakam oldugunu belirtti.

Kavaloglu, ’’Haziran ayini ise 2020 yilinin Haziranina göre yüzde 190’lik bir artisla kapattik. Ancak gelinen rakam yeterli degil. Önemli olan Temmuz ve Agustos aylarinin geçen yilin rakamlarinin üzerinde geçiyor olmasidir. Antalya’ya yillik gelen toplam kisi sayisi 1.5 milyonu asti. Ama sunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Geçen yil Nisan ve Mayis ayinda hiç turist gelmedi’’ dedi.



“Temmuz ayinin sonuna dogru tüm Avrupa Türkiye’yi açacak”

Temmuz ve Agustos aylarinda Ruslarin agirlik kazanmasiyla birlikte Alman turist sayilarinin da artacagini düsündügünü vurgulayan Kavaloglu, ’’Su anda bizim ana problemimiz olarak Iskandinav ülkeleri, Hollanda, Belçika ve Ingiltere kaldi. Bu ülkelerin arasinda en son

Ingiltere açilir. Temmuz ayi sonuna dogru Ingiltere hariç tüm Avrupa’nin da Türkiye’ye açilacagini düsüyorum’’ diye konustu.



“Avrupa’nin elinde sadece Yunanistan kaldi”

Türkiye’nin Güvenli Turizm Sertifikasi ile ön plana çiktigina isaret eden Kaan Kavaloglu, “Rakibimiz olan diger ülkelerinde ne yaptiklarini iyi görmek lazim. Avrupa’nin turizmde bize rakip olarak Ispanya ve Yunanistan’i çikaracagini bekliyorduk. Portekiz bize sürpriz oldu. Ama bizim uyguladigimiz güvenli turizm sertifikasi uygulamasini bu ülkeler basarili bir sekilde uygulayamadilar. Avrupa Birligi geçen sene pandeminin baslangicinda kötü bir sinav verdi. Pandeminin geçmeye baslamasiyla da AB kendi birliginin içinde bir turizm hareketi olusturmaya çalisti. AB, turizmde Ispanya ve Yunanistan’in yeterli olmadigini görünce Portekiz’i de devreye soktu. Ancak Portekiz pandemi döneminde iyi bir sinav veremedi. Su anda Portekiz’e sicak bakilmiyor. Ispanya’nin bazi adalarinda da problemler var. Afrika ülkeleri ve Misir çok güven vermiyor. Bu durumda tatil için AB’nin elinde Yunanistan ve Türkiye kaldi. Yunanistan ise gelenlerin ne kadarini kaldirabilir, bu ortada. Türkiye’nin ise Rusya ve BDT gücü var. Su anda Avrupa’nin elinde sadece Yunanistan var. Bu nedenle tüm Avrupa’nin Türkiye’ye Temmuz ayinin 3.cü haftasinda açacagini düsünüyorum” seklinde konustu.



“Ingiliz pazari Eylül’de açilir”

Ingiltere pazarinin ise Eylül ayindan önce açilmasini beklemedigine dikkat çeken Kavaloglu, ’’Ancak Ingiltere kendi içinde disariya gidememekten dolayi çok büyük elestiriler aliyor. Yeni varyantlarin çikis noktasi olmasi bir parça onlari zor durumda birakti. Zaten Ingiltere’de vakalar belli düzeye inmedikçe bizde Ingiltere’den turist kabul etmemeliyiz. Ingilizler kendi içinde problemi halledene kadar Ingiltere Türkiye’ye açilmamali’’ dedi.



“Antalya’da sezon Aralik ayi sonuna kadar devam eder”

Antalya’da sezonun Aralik ayi sonuna kadar devam edecegini dile getiren Kaan Kavaloglu, ’’Bu yil turizm sezonu yil sonuna kadar uzayacak. Kasim ve Aralik aylari da iyi geçecektir. Güvenli turizm sertifikasini iyi uygular, pandemi artis göstermezse bu yil Antalya’da turizm sezonu yil sonuna kadar devam eder’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA