Frig Vadisi'nde Sicak Hava Balonlarinin Test Uçuslarina Baslandi

Afyonkarahisar'da Frig Vadisi'nde düzenlenecek sicak hava balon turlari için deneme uçuslari basladi.



Bazi ulusal televizyon kanallarin temsilcileri, valiligin davetlisi olarak Frig Vadisi'ni gezdi.

Sabahin erken saatlerinde Emre Gölü'ne gelen basin mensuplari için düzenlenmesi planlanan balon turu, siddetli rüzgar ve yagmur riski nedeniyle gerçeklestirilemedi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, burada yaptigi açiklamada, tarihi Frig Vadisi üzerinde yapilmasi planlanan sicak hava balon turlari için deneme uçuslarinin basladigini ve dün basariyla uçus yapildigini bildirdi.

- "Afyonkarahisar görülmeye deger essiz bir yer"

Vali Çiçek, Afyonkarahisar'i gizemli sehir olarak tanimladiklarini belirtti.

Özellikle Frigya'nin tanitimina büyük önem verdiklerini ifade eden Çiçek, söyle konustu:

"Frigya'yi tüm Türkiye'nin tanimasini saglayacaktik. Balon uçuslari yapalim diye hayal etmistik, planlamistik. Büyük bir ugras verdik hep beraber bugün çok sükür o ugraslarimizin sonucunda balonlarimiz artik Afyonkarahisar'in semalarinda insallah olacaklar. Özellikle gölde teknelerimiz, gök yüzünde balonlarimiz, gölümüzde su sporlarimiz olacak. Gökyüzünde balonlarimizla beraber Afyonkarahisar'in essiz havasini, dogasini, güzelligini görmek için tüm Türkiye'deki tüm Avrupa'daki insanlari buraya davet ediyoruz. Bu gizemli sehri, bu essiz güzelligi gelip görsünler. Insallah ümit ediyoruz ki, binlerce kisiyi milyonlarca kisiyi agirlayacagiz. Biz buna haziriz ve Afyonkarahisar gerçekten gizemli sehir diyoruz, görülmeye deger essiz bir memleket."

Basin mensuplarinin etkinligine Vali Çiçek ile birlikte AK Parti Milletvekilleri Veysel Eroglu, Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven ile Belediye Baskani Mehmet Zeybek de eslik etti.

Basin mensuplari, daha sonra Emre Gölü üzerinde saltanat kayigiyla gezindi yapti.

Kaynak: AA