Eskisehir'de Alacak Kavgasinda Bir Kisiyi Öldürdügü Iddia Edilen Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Eskisehir'de alacagini tahsil etmek için gittigi yerde bir kisiyi pompali tüfekle öldürdügü iddiasiyla tutuklanan saniginin yargilandigi davanin durusmasi görüldü.



Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesindeki ilk durusmaya tutuklu sanik Ibrahim U, maktul Oguz Akdogan’in yakinlari ile taraf avukatlari katildi.

Ilk savunmasini yapan sanik, korkutmak için havaya ates açtigini ileri sürerek, söyle konustu:

"Oguz, yabanci bir numaradan beni aradi ve aramizdaki olayi konusarak halletmemizi söyledi. Ben de bulusmaya gittim. Oguz tanimadigim birkaç kisiyle oradaydi ve tek basina bana dogru geldi. Elinde biçak vardi. Oguz bana biçakla saldirarak karnimdan yaraladi. Oradakiler bizi ayirdilar ve sonra bizim gittigimiz araçta tüfek oldugunu görmüstüm. Biçakla yaralanmam sebebiyle ve Oguz’u korkutmak için tüfegi aldim. Ona dogrulttum ancak ateslemedim. Oguz oradakilerden tüfek istedi. Ben de ona dogru kosunca tüfegi alamadan ara sokaklara dogru kaçti. Ben olay yerinden uzaklastim. Fakat Oguz pesimden gelmis. Tüfekle bana dogru ates edince ben egildim. Daha sonra korkutmak için elimdeki tüfekle havaya dogru ates ettim. Maktulü hedef gözeterek ates etmis degilim. Bu yüzden kasten öldürme suçunu kabul etmiyorum."

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

- Olay

Eskisehir'de geçen yil kasimda Emek Mahallesi'nde çikan kavgada Ibrahim U'nun pompali tüfekle vurdugu Oguz Akdogan kaldirildigi Eskisehir Sehir Hastanesinde hayatini kaybetmisti. Olayin ardindan polis ekiplerince yakalanan Ibrahim U, çikarildigi hakimlikçe tutuklanmisti.

Kaynak: AA