Beypazari Belediyesi Meyve Bahçesinde Hasat Zamani

Ankara Beypazari’nda 5 yil önce hayata geçirilen proje, her yil oldugu gibi bu yil da meyvelerini veriyor.

Beypazari Belediyesi Meyve Bahçesinde Hasat Zamani
Beypazari’nda tarimsal ürün yelpazesini genisletmek, meyvecilik konusunda da üretimin artirilmasinin yani sira kazanç ve istihdami artirmak amaciyla projeler gelistiren Beypazari Belediyesi olusturdugu örnek meyve bahçesi ve sera kompleksi ile meyve yetistiriciligi konusunda üreticilerin uygulamali olarak bilgi edinmesini sagliyor.

Kuyucak Mevkii’nde kurulan örnek meyve bahçesinde üzümden çilege, visneden armuda, elmadan seftaliye, zeytinden kestaneye kadar farkli birçok ürün bulunuyor. 120 dönümlük alana kurulan meyve bahçesinde; 337 yari bodur elma ve deveci armudu, 962 tam bodur elma, 450 üzüm, 15 kiraz, 18 seftali, 37 kayisi, dut çesitleri, zerdali, badem, ceviz, bögürtlen, ahududu, yaban mersini, hünnap, incir, musmula, cennet hurmasi, kestane, nar, ahlat, ihlamur, findik ve ayva gibi farkli türlerde birçok ürün bulunuyor.

“Meyve Bahçemizde yetistirdigimiz ürünlerden kar etmek gibi bir amacimiz yok”

Tarimsal üretim noktasinda Türkiye ölçeginde önemli bir paya sahip olan Beypazari’nin artik kendini meyve yetistiriciligi alaninda da gösterdigini belirten Beypazari Belediye Baskani Tuncer Kaplan; ‘’Beypazari’nin kalkinmasi ve gelisimindeki en büyük etken tarim sektöründeki çesitlilik ve üretimdir. Biz de buradan yola çikarak ilçemizdeki ürün çesitliligini artirmak ve tarimla ugrasan vatandaslarimiza öncülük ederek onlari meyve yetistiriciligi konusunda özendirmeyi hedefliyoruz. Meyve Bahçemizde yetistirdigimiz ürünlerden kar etmek gibi bir amacimiz yok, bu ürünleri hem Küçük Hafiz Sakir Zeyrek Sosyal Hizmet Merkezi Asevi’nde ihtiyaç sahibi ailelere ulastiriyoruz hem de bizleri ziyaret eden misafirlerimize ikram ediyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA