Anadolu Üniversitesi TÜBITAK 1002 Projesine Kabul Edildi

Anadolu Üniversitesi Egitim Bilimleri Enstitüsü Türkçe ve Sosyal Bilimler Egitimi Anabilim Dali’nda doktora ögrencisi olan Ars. Gör. Okan Yetisensoy’un doktora tezi kapsaminda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu’na (TÜBITAK) sunulan “Sosyal Bilgiler Egitiminde Bir Yapay Zekâ Uygulamasi Örnegi Olarak Chatbotlarin Kullanimi” adli projesi, TÜBITAK’in “1002-Hizli Destek Programi” kapsaminda kabul edildi.

Anadolu Üniversitesi TÜBITAK 1002 Projesine Kabul Edildi
Yetisensoy’un yürütecegi projenin danismanligini ise ayni zamanda doktora tez danismanligini da yürüten Anadolu Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Hidir Karaduman üstlenecek. Öte yandan, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Egitim, Uygulama ve Arastirma Merkezi (SODIGEM) Müdürü Doç. Dr. Yusuf Levent Sahin ve Anadolu Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tuba Çengelci Köse gibi iki önemli isim de projede danisman olarak yer alacak. Proje kapsaminda, ülkemizde ögrenme-ögretme süreçleri içerisinde yapay zekâ teknolojilerinin kullanimi üzerine gerçeklestirilen çalismalarin yetersizligine deginen Ars. Gör. Yetisensoy sunlari dile getirdi: “Algoritma temelli yapay zekâ sistemleri olan chatbotlar dünyada dil egitimi, bilgisayar bilimleri gibi alanlarda siklikla kullaniliyor. Özellikle yurt disi alan yazininda chatbotlarin ögrenme-ögretme süreçleri içerisindeki olumlu etkilerine isaret eden pek çok çalisma var. Sosyal bilgiler egitimi alaninda ilklerden biri olacak bu proje ile bu farkindaligi saglamak ve ilgili teknolojinin kullanimini tesvik etmek istiyoruz.”

Proje ile TÜBITAK’in çagri planlamalarinda siklikla yer verdigi ve öncelikli alan olarak degerlendirdigi “Yapay Zekâ ve Makine Ögrenmesi” alaninin egitim boyutuna katki sunmayi hedeflediklerini belirten Ars. Gör. Yetisensoy, proje ekibine, üniversite ile fakülte yönetimine ve chatbotlarin gelistirilmesi asamasinda gönüllü olarak destek veren Mindbehind ekibine tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA