Altieylül'den Hasan Basri Çantay'a Büyük Vefa

Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, Balikesir Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulunarak Cemiyet Baskani Ramazan Demir’e vefatinin 50. yilinda Hasan Basri Çantay için Altieylül Belediyesi tarafindan basimi üstlenilen 2 ciltlik eseri hediye etti.

Altieylül'den Hasan Basri Çantay'a Büyük Vefa
Altieylül’de kiymetli sahsiyetlere deger veriliyor

Balikesir’in TBBM 1. Milletvekili, yazar, sair, gazeteci, Kuvâ-yi Milliyeci, Islam Âlimi ve fikir adami olarak Hasan Basri Çantay, Balikesir’in ve tüm Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biriydi. Balikesir’e ve tüm Türkiye’ye deger katan kiymetli sahsiyetlere verdigi deger ile bildigimiz Altieylül Belediyesi, Balikesir Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi tarafindan gerçeklestirilen Vefatinin 50. Yilinda Hasan Basri Çantay Sempozyumu’nda kiymetli akademisyenlerce sunulan bildirilerden olusan çok kiymetli 2 ciltlik bir eserin basimini üstlenerek tarihimizde önemli bir yere sahip olan Hasan Basri Çantay’a verdigi degeri göstermis oldu.

Baskan Avci “Üzerimize düsen görevi sürdürmeye devam edecegiz”

Altieylül Belediyesi’nin basimini üstlendigi ve 2 ciltten olusan “Vefatinin 50. Yilinda Hasan Basri Çantay” isimli bu kiymetli eser, 8 bölümden olusuyor. Hasan Basri Çantay’in dini kimligi, Islam anlayisi, Milli Mücadele’deki rolü, siyasi hayati, sanat anlayisi, gazeteciligi, edebi kisiligi ve sair kimligi hakkinda ayrintilari bulabilecegimiz bu eserin basimini üstlenerek topluma kazandiran Altieylül Belediyesi’nin Baskani Hasan Avci, Balikesir Gazeteciler Cemiyetine yaptigi ziyaret sirasinda Baskan Ramazan Demir’e bu kiymetli eseri hediye etti. Böyle degerli bir eseri topluma kazandirmada köprü vazifesi gördükleri için mutlu olduklarini söyleyen Baskan Avci “Balikesir Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi’nin düzenledigi Vefatinin 50. Yilinda Hasan Basri Çantay Sempozyumu sonrasi degerli akademisyenlerce sunulan bildirilerden derlenen 2 ciltlik güzel bir eser hazirlandi. Bizler de Altieylül Belediyesi olarak kitaplarin basimini üstlenip destek vererek Balikesir’imizin kültür hayatina önemli bir katki yaptigimiz inancindayiz. Bizler degerlerimizi ve bizlere deger katan kiymetli sahsiyetleri yasatma hususunda üzerimize düsen görevi sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA