AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe, AYD Tarafindan Düzenlenen 'Anadolu Sohbetleri'Ne Katildi

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Anadolu Yayincilar Dernegi (AYD) tarafindan düzenlenen “Anadolu Sohbetleri” programina katildi. Kabaktepe, iktidarlarin gelip geçtigini belirterek, “Ama ‘insan dünyaya biraktigi seydir’ demisler. Ne biraktiginizla hem dünyada hem de gelecekte sizi konusuyorlar. Tarihi degerlerimizi de biz böyle degerlendiriyoruz” dedi.

AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe, AYD Tarafindan Düzenlenen 'Anadolu Sohbetleri'Ne Katildi
AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, konusmasinda gazetecilere karsi yapilan saldirilari kinadigini ifade ederek, “Bizim gelenegimizde siddetin nasil tanimlandigini, insan iliskilerde toplumsal iliskilerde hiç basvurulmamasi gereken bir unsur olarak görüldügünü de biliyoruz. Insallah bunun gibi benzeri seyler, gazeteciden kadindan diger alanlara kadar siddetin son buldugu ya da en aza inecegi hiç yasanmayacagi günleri de saglayabiliriz diye düsünüyorum” diye konustu.

Siyasetin toplum için yarar ve fayda üretme temelli hareket etmesi gereken bir kurum olduguna dikkati çeken Kabaktepe, “Siyaset kurumunun tüm paydaslari tüm siyaset yapicilar gerek kendi yönettikleri ve erki kullandiklari dönemde gerekse muhalefet ettikleri dönemde bu toplum için yararin ve faydanin ne olacagini nasil olacagini hem üretmek hem üretilenlerden istifade edebilmek hem de onlari uygulamali ve bu çabayi sarf etmeli. Ülkemizin temelinde onlarin taleplerini siyasete dönüstürebilmeyi düsünüp öyle hareket ediyoruz. Hep bu temelden hareketle degisimin, devinimin, dönüsümün” seklinde konustu.

Son 2 aydir muhalefet diliyle karsi karsiya olduklarini dile getiren Kabaktepe, “Bir muhalefet liderimiz tehdit eden, ötekilestiren ve gerçek disi söylemlerle bir dil kullanmaya gayret ediyor. Bunu önemsiyor, önceliyor diyelim. Bir diger liderimizle belli araliklarla kabullenilmesi zor elestiriye asan hakaret cümleleri ile ifade etmeye gayret ediyor. Bu degisim ve dönüsümü destekleyen degil de onu daha çok yipratan bir süreç oldugunu düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe söyle devam etti:

“Bizler birbirimize dönük söylemleri kullanirken hem kendi politikamizi ortaya koyabilmek hem de karsi tarafindan da gelismesini nasil saglayacagimizi düsünerek hareket edebilmeyi daha çok önemsiyorum. Bunun terk edilmesine dönük de bir çabanin gösterilmesi gayretindeyim. Bu çagriyi da buradan, Anadolu Sohbetleri’nde oldugumuz için onu yapmak istiyorum. Bir ailede bile iki farkli partiye sahip kisi bulunabilir. Onlarin ayni sofrada oturmasini desteklememiz lazim. Ayni tastan çorba içmesini desteklememiz lazim. Anadolu sunu gösterdi; binlerce yildir çok farkli saikler veya çok farkli nedenlerle toplumsal birtakim karsitliklarin olusturulmasina çalisildi. Dini temeller üzerinden mezhep temelleri üzerinden Türkiye’de tüm siyasi partilere sahip vatandaslarimiz buna müsaade etmediler. Bundan sonra da etmeyeceklerdir. Biz siyasilere de düsen görev, bu vatandaslarimizin yüz yillarca yildir bu davranis biçimine uygun bir sekilde bizim de bu gelismeyi fark edip sekillendirmemiz gerekiyor. “

Iktidarlarin gelip geçtigini söyleyen Kabaktepe, “Ama ‘insan dünyaya biraktigi seydir’ demisler. Ne biraktiginizla hem dünyada hem de gelecekte sizi konusuyorlar. Tarihi degerlerimizi de biz böyle degerlendiriyoruz. 500 sene sonra okudugumuzda su siyasi lider, su askeri aktör, su ilim adami böyle degerlendirmeler yapmis, dünyaya sunlari birakmis. Dolayisiyla o dünyaya biraktigi seylerden hareketle de bizim toplumumuzu gelistirici, toplumumuzu daha ileriye götürücü ve bu milletin kararlarini kendisinden alarak gelistirici süreçleri beslemenin daha dogru oldugunu düsünüyorum” degerlendirmesini yapti.

Kabaktepe, Marmara Denizi’ndeki müsilaj temizliginde Istanbul Büyüksehir Belediyesinin katkilarinin sorulmasi üzerine, "Benim kanaatim o konuda yeni yatirim yapamamis, Istanbul’un bu noktadaki gelecegini planlayamamis olsalar da bu temizlik hareketinden imtina etmemislerdir diye düsünüyorum, o kadar olmaz” degerlendirmesini yapti.

Kanal Istanbul projesinin, Bogaz güvenligi konusunda saglayacagi faydalara yönelik verilerin paylasildigini aktaran Kabaktepe, "Tüm Istanbullular açisindan biz Kanal Istanbul’un Türkiye’ye, Istanbulumuza bir felaket getirmeyecegini, tam tersine sorun olusturmayacagina dair düsüncelerimizi paylasmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA