Yenisehir Belediyesinin BETEM Kayitlari Basladi

İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, 36 ayi tamamlamis olan çocuklarin okul öncesi beceri temelli egitim alabilecegi ve yeni egitim-ögretim yilinda hizmete açilacak olan Yenisehir Belediyesi Özel Ömer Faruk Ilbilgen Beceri Temelli Egitim Merkezi (BETEM) için kayitlarin basladigini duyurdu.

Yenisehir Belediyesinin BETEM Kayitlari Basladi
Yenisehir Belediye Meclisi Temmuz Ayi Olagan Toplantisinin Birinci Birlesimi, Belediye Baskani Abdullah Özyigit, baskanliginda yapildi. Toplantida, Fuat Morel Mahallesi’nde yapimi devam eden ve yeni egitim ögretim yilinda hizmete açilacak olan Yenisehir Belediyesi Özel Ömer Faruk Ilbilgen Gündüz Bakim Evinin adinin Yenisehir Belediyesi Özel Ömer Faruk Ilbilgen Beceri Temelli Egitim Merkezi (BETEM) olarak degistirilmesi ile ilgili teklif oy birligiyle kabul edildi. Baskan Özyigit, 36 ayi tamamlamis olan çocuklarin okul öncesi beceri temelli egitim alabilecegi ve yeni egitim- ögretim döneminde hizmete açilacak olan BETEM’e ön kayitlarin basladigini söyledi.

Özyigit, “3-6 yas arasinda çocuklari olan ailelerimiz (0324 327 46 40) telefon numarasini arayarak veya Yenisehir Belediyesi Akademiye giderek ön kayit yaptirabilirler” dedi.

Baskan Özyigit, aileleri Yenisehir Belediyesi Akademi’ye davet etti

Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Egitim Birimi isbirligiyle Yenisehir Belediyesi Akademi’de egitim konusunda birçok çalisma yaptiklarini animsatan Özyigit, tüm ailelere bu hizmetlerden faydalanmalari çagrisinda bulundu. Özyigit, “Marmara Üniversitesi ile birlikte 0-3 yas ’erken çocukluk egitimi’ dâhil olmak üzere egitim konusunda en üst seviyede isbirligi içerisindeyiz ve iletisim halindeyiz. Aile temelli erken çocukluk gelisimi ve Yenisehir modeli dedigimiz Türkiye’de ilk uygulamalarin yapildigi ve gerçekten de 0-3 yas erken çocukluk egitimi sürecinin kapagini ilk defa açan belediyeyiz. Dolayisiyla bunun bütün ülkeye örnek olmasini diliyoruz. Orada, ’Aile ve Evlilik Hayati Egitimi’ sinifi açildi. Bu konuda yeni evlenen gençlerimize de evlilik sürecini nasil yöneteceklerine dair egitimler verilecek" diye konustu.

Aile Becerileri Egitim Programi ile Türkiye’de ilk defa böyle bir müfredati yasama katmis olduklarini aktaran Özyigit, "Bunun üzerine 0-6 yas gelisimsel degerlendirme süreci ile çocuklarin gelisiminde bir engel varsa, özel bir egitim görmesi gerekiyorsa, ileri seviyede bir durumu varsa bu durumunu tespit edip ona göre tedbir alma konusunda bir çalismamiz var. Bebek Kütüphanesi 0-3 yasa hitap eden bir çalisma. Bunun da Türkiye’de ilklerini gerçeklestirdik. Prof. Dr. Selçuk Sirin’in hazirlamis oldugu, ’ilk kitabim’ dedigimiz bebek kütüphanesindeki kitaplari ücretsiz olarak vatandaslarimiza dagitiyoruz. Buda bir çocugun gelisiminde çok önemli bir etmen, ailelerimiz Yenisehir Belediyesi Akademiyi ziyaret etsin ve çocuklarina bu kitap setini alsinlar, evlerinde tanitsinlar. Aileler de çocugu ile birlikte o egitim sürecine katilsin istiyoruz. Çok ciddi katkilari olacagina inaniyorum, ailelerimize buradan bu daveti tekrar yapmak istiyorum” ifadelerini kullandi.

Rehabilitasyon Merkezinin temelini atacagiz”

120 ögrenci kapasiteli olan BETEM’de alaninda tecrübeli ve 4 yillik okul öncesi egitim bölümü mezunu ögretmenlerin görev yapacagini kaydeden Özyigit, “Ögretmenlerimiz, Marmara Üniversitesi’nden gelen bir ekip tarafindan seçildi. Ve bu arkadaslarimiz özel egitime tabi tutuldu. Ögretmenlerimiz bu egitimlerden çok beslendiklerini ve etkilendiklerini ifade ettiler. BETEM’in disinda Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezini olusturmaya çalisiyoruz. Daha önceki mecliste bunun kararini vermistik bir bagisçimiz bunu yapacak. Önümüzdeki günlerde temelini atacagiz” dedi.

Amatör kulüplere maddi destek

Meclis toplantisinda gündemin bir diger maddesi olan, İçel Amatör Spor Kulüplerine bir defaligina mahsus 2 bin TL maddi destek saglanmasi ile ilgili teklif, Egitim Bilisim, Gençlik ve Spor Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sosyal Yardim ve Hizmetler Komisyonunun ortak raporu görüsülerek oy birligi ile kabul edildi. Mecliste ayrica kati atik ücretinin su kullanimi olmayan konutlardan alinmamasi ile ilgili maddede oy birligiyle kabul edildi.
Kaynak: İHA