Uçar Açiklamasi 'Belediyeyi Yönetmek Için Dahi Olmaniza Gerek Yok'

Seyhan Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Sehmus Uçar, belediyeyi yönetmek için dahi olmaya gerek olmadigini ifade ederek, "Yeter ki isi bilen insanlari bir araya getirin, bunlarin uyumlu bir sekilde çalismalarini saglayin" dedi.

Uçar Açiklamasi 'Belediyeyi Yönetmek Için Dahi Olmaniza Gerek Yok'
Temmuz ayi çalismalarina Baskan Akif Kemal Akay baskanliginda baslayan Seyhan Belediye Meclisinde gündem disi konusan MHP’li Grup Baskanvekili Sehmus Uçar, ”Büyüksehir Belediyesi ile nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyeler kadinlar ve çocuklar için konut evi açmak zorundadir. Saglikla ilgili her türlü tesisi açabilir ve açtirabilir. Reklam panolari ve tanitici tabelalar konusunda standartlar getirmek lazim. Arsada konut üretmek, biz Seyhan Belediyesi olarak arsa üretmekten vazgeçtik. Ellerindeki arsalara sahip çikmalarini istiyoruz. Ellerinde ne kadar arsa var, onu bilmelerini istiyoruz ve ne yazik ki kendi belediyesine ait olan arsalari veya gayrimenkulleri bilmeyen bir belediye yönetimi Seyhan’a ne verebilir takdirini siz degerli belediye meclis üyelerine birakmak istiyorum” dedi.

Daha önceki dönemde yapilan, ancak faaliyete geçilemeyen bazi projeler oldugunu söyleyen Uçar söyle devam etti:

"Bunlardan bazilari, Yesilyurt Kapali Semt Pazari, Hanedan Kültür Merkezi, isçi konutlari, katli otoparklar, taziye evlerinin bir kismi, yeralti çöp konteyniri. Baktiginiz zaman Hanedan Kültür Merkezi’ne ciddi manada bir para harcandi, kaderine terk edilmis. Her hangi bir islevsel faaliyet kazandirilamamis. Yesilyurt Kapali Semt Pazari projesine baktigimizda, pazarcilarin dahi içine girmek istemedigi, Seyhan Belediyesi Meclis Yönetiminin ne amaçla kullanacagina karar veremedigi bir proje. Yeralti çöp konteynirlarina harcanan 20 milyon lira civarinda bir paranin nasil heba edildigi bugünkü yönetim tarafindan açik bir sekilde gözler önüne serilmis durumda. Ne buralarin temizligi yapiliyor, ne bakimi yapiliyor ve Büyüksehir’in yetkisinde olmasina ragmen burayla ilgili sinekle mücadele dahi yapilamiyor."

Uçar daha sonra sunlari kaydetti:

"Belediyeyi yönetmek için dahi olmaniza gerek yok. Yeter ki isi bilen insanlari bir araya getirin, bunlarin uyumlu bir sekilde çalismalarini saglayin, disarida da muhtarlarimizdan, dernek baskanlarindan, dernek yönetiminden, odalardan görüs alin. Bu görüsler dogrultusunda hareket ettiginizde ortaya bir eser çikar, ortaya bir basari çikar ve dolayisiyla Seyhan Belediyesi de basarili olmus olur.”
Kaynak: İHA