Tuzla Belediyesi'ne ISO 27701 Gizlilik Bilgileri Yönetim Sistemi Belgesi

Tuzla Belediyesi, Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu kapsaminda gizlilik bilgi yönetim sistemi olusturarak, sistemi uygulayarak ve sürdürülebilir kilarak, Türk Akreditasyon Kurumu onayli ISO 27701 Gizlilik Bilgileri Yönetim Sistemi Sertifikasi almaya hak kazanan ilk belediye oldu.

Tuzla Belediyesi'ne ISO 27701 Gizlilik Bilgileri Yönetim Sistemi Belgesi
Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu kapsaminda, vatandaslarin bilgilerinin en üst seviyede korunmasi ve yasaya uyumlu çalisma konularinda en üst seviyeye sahip olunmasi zorunlulugunu ön kosul olarak belirleyip, bu standartlar ile bilim ve teknolojide öncü çalismalar yapan Tuzla Belediyesi, ISO 27001 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi sertifikasindan sonra Türk Akreditasyon Kurumu onayli ISO 27701 Gizlilik Bilgileri Yönetim Sistemi Sertifikasi almaya hak kazanan ilk belediye oldu. Tuzla Belediyesi Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu kapsaminda gizlilik bilgi yönetim sistemi olusturarak, sistemi uygulayarak ve sürdürülebilir kilarak sertifikayi almak için tüm gereklilikleri tamamladi. Alinan sertifika ile birlikte, Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu kapsaminda belirtilen idari ve teknik tedbirlerin hepsini içerdigi için kanuna uyumlulugu artti. Tuzla Belediyesi’nin bagli oldugu ve hizmet verdigi taraflarca itibarinin üst seviyede olmasini ve güvenin artmasini saglayacak ve Tuzla Belediyesi’nde sakli tüm bilgilerin daha güvenilir ortamda risksiz bir sekilde saklanmasini saglayacak.

“Gelecegin akilli sehrini kurmak için çalisiyoruz”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, ”Biz, ‘Global düsünüp yerel uygulama’ vizyonu ile hareket ederek gelecegin akilli sehrini kurmak için çalismalarimizi yürütüyoruz. Bu akilli sehri kurmak için en önemli iki noktamiz bilim ve teknoloji. Teknoloji alaninda blockchain tabanli ihale yapan bir belediye olarak, bilgi teknolojileri konusunda da öncü belediyelerden bir tanesi olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda vatandaslarimizin bilgilerini daha güvenli saklama noktasinda yaptigimiz bilgi teknolojileri çalismalarimiz sertifika almaya hak kazandi. Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu’na önem veren bir belediye olarak çalismalarimizi bilim ve teknolojinin isiginda sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA