Türkiye'den Rusya'da Yasanan Uçak Kazasina Iliskin Taziye Mesaji

Disisleri Bakanligi, Rusya'da yasanan ve tüm yolcularla mürettebatin hayatini kaybettigi uçak kazasiyla ilgili bassagligi diledi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Rusya Federasyonu’nun Kamçatka bölgesinde yer alan Petropavlovsk-Kamchatsky sehrinden Palana’ya seyretmekte olan bir yolcu uçaginin bugün düstügü hatirlatilarak uçakta bulunan 22 yolcu ve kisilik 6 mürettebatin hayatini kaybettiginin üzüntüyle ögrenildigi belirtildi.

Açiklamada, "Dost Rusya Federasyonu halkinin kederini paylasiyor, bu elim kazada hayatini kaybedenlerin ailelerine ve Rusya Federasyonu Hükümetine bassagligi diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Rusya'da bugün meydana gelen olayda 22 yolcu ve 6 kisilik mürettebati tasiyan AN-26 tipi yolcu uçagi ile önce iletisim kesilmis ardindan uçagin enkazi havalimanina 4 ila 5 kilometre uzaklikta bulunmustu.

Ilk belirlemelere göre uçagin inis esnasinda bir tepeye çarptigi süpheleri kuvvet kazanirken Rus basini, kazanin nedeni olarak olumsuz hava sartlari ve pilotaj hatasinin söz konusu olabilecegi üzerinde duruyor.

Kaynak: AA