Tunus'ta Yasa Disi Yollarla Avrupa'ya Geçmeye Çalisan 63 Düzensiz Göçmen Yakalandi

Tunus'un dogu ve güney vilayetlerinde düzenlenen operasyonlarda yasa disi yollarla Avrupa'ya geçmeye çalisan 63 düzensiz göçmenin yakalandigi bildirildi.



Tunus Ulusal Muhafizlar Genel Idaresi Sözcüsü Tuggeneral Husam el-Cibabili, Facebook hesabindan yaptigi açiklamada, sahil güvenlik güçleri tarafindan ülkenin dogusundaki Mehdiyye ve Kurbe ile güneyindeki Sfaks ve Kerkenne'de düzensiz göçmenlere yönelik bir dizi operasyon düzenlendigini belirtti.

Cibabili, 4 Temmuz gecesi düzenlenen 5 operasyonda yasa disi yollarla Avrupa'ya geçmeye çalisan 3'ü Afrika uyruklu, 4'ü Tunuslu 63 kisinin yakaladigini kaydetti.

Tunuslu yetkili, yakalanan diger kisilerin uyruklarina iliskin ise bilgi vermedi.

Afrika'nin kuzeyindeki Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz üzerinden yasa disi yollarla Avrupa'ya ulasmak isteyen düzensiz göçmenler için bir çikis noktasi olarak görülüyor.

Her yil binlerce göçmen daha iyi bir yasam umuduyla Avrupa'ya ulasmak için Afrika'dan Akdeniz'e açiliyor. Göçmenlerin bir kismi Avrupa'ya ulasmayi basarirken bir kismi ise denizde can veriyor.

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi sözcülerinden Carlotta Sami, 4 Mayis'ta yaptigi açiklamada, 2021 basindan mayisa kadarki dönemde en az 500 göçmenin Orta Akdeniz göç güzergahinda Avrupa'ya geçmeye çalisirken denizde can verdigini açiklamisti.

Kaynak: AA