Stellantis, Ingiltere'de 100 Milyon Sterlin Yatirimla Elektrikli Araç Üretecek

Hollandali otomotiv sirketi Stellantis, Ingiltere'de elektrikli kamyonet üretimi için 100 milyon sterlinlik yatirim yapacagini duyurdu.

Ingiltere'de yaygin sekilde kullanilan "Vauxhall" marka araçlarinin üreticisi olan Stellantis'ten yapilan açiklamada, ülkenin kuzeyindeki Ellesmere Port tesislerinde elektrikli kamyonet üretimi için 100 milyon sterlin (138,6 milyon dolar) hacminde yatirim yapilacagi bildirildi.

Açiklamada, Ingiliz hükümetinin bu yatirim planinin ne kadarina katkida sunacagi belirtilmedi.

Plan kapsaminda ülkede 1.000 kisiye istihdam saglanacagi kaydedilen açiklamada, söz konusu tesiste Vauxhalli, Opel, Peugeot ve Citroen markalari için de yeni elektrikli otomobil modelleri üretimi yapilmasinin planlandigi aktarildi.

Açiklamada, tüm elektrikli kamyonetlerin üretimine 2022'de baslanilmasinin planlandigi belirtildi.

Ingiltere Is ve Enerji Bakani Kwasi Kwarteng, "Elektrikli araç üretimini güvence altina almaya yönelik küresel yarista daha iyisini insa etmek için çalisirken, bu önemli geçiste Ingiltere'nin otomobil sektörünü desteklemekten gurur duyuyoruz." ifadesini kullandi.

Stellantis Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Tavares, daha önce yaptigi açiklamada, sirketin Ingiltere'de artik dizel ve benzinle çalisan araç üretimine yatirim yapmayacagini aktararak, bu yatirimin sirketin Ingiltere'de sürdürülebilirlige olan bagliliginin bir göstergesi oldugunu vurgulamisti.

Kaynak: AA