Selçuklular Melikgazi'ye Bir Daha Geliyor

Turizmin canlanmasina yönelik projeler gelistiren Melikgazi Belediyesi, Selçuklu Meydani ve Aniti Projesi için görücüye çikiyor. Proje ili bilgiler veren Baskan Palancioglu, “Selçuklu’yu en iyi sekilde temsil etmek için proje çalismalarimiz devam ediyor" dedi.

Selçuklular Melikgazi'ye Bir Daha Geliyor


Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda basin toplantisi düzenleyen Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, “Kayseri için, Melikgazi için ne yapabilirsek hepimiz için faydali diye diye düsünüyorum. Özellikle günümüzde birçok konuda artik turizm söz konusu. Suanda Kayseri bölge olarak denizi olmamasi, büyük sehirlere yakin olmamasi sebebiyle biraz dezavantajli durumda. Bundan dolayi sehirle ilgili yapilacak çalismalar masaya yatirilmis. Bir tanesi biliyorsunuz Erciyes plani. Kapadokya ve Erciyes arasinda baglanti kurarak Kapadokya’ya gelen turistlerin Kayseri’ye ugramasi ve burada zaman geçirmesi önemli. Hele hele e-ticaret basladiktan sonra pandemide gördük artik insanlar alisverisi bile esnafa gitmeden internet üzerinden yapabiliyor. Dolayisiyla turizmi bizim bir sekilde hareketlendirmemiz lazim. Bu saglik turizmi olabilir, inanç turizmi olabilir, kültür ve sosyal konularda turizm olabilir. Bununla ilgili ne yapabilirizi masaya yatirdigimizda benim seçimlerde de dile getirdigim konulardan bir tanesi Büyük Selçuklu Devleti ortaya çikiyor" dedi.



Baskan Palancioglu Kayseri’deki birçok eserin Selçuklu döneminden kaldigini söyleyerek, "Biliyorsunuz buradaki birçok eserler Selçuklu’dan kalma. Dolayisiyla burayi Selçuklu sehri olarak biliyoruz. Ismini Selçuklulardan alan bir ilçemiz. Birçok Selçuklu eserinin bulundugu yer. Dolayisiyla Selçukluyu vefa olarak anmak, Türkleri anmak, buradaki Selçuklu varligini aktarmak ve Selçuklu’yu en iyi sekilde sehrimizde temsil etmek için yapilabilecekleri masaya yatirmistik. Bu kapsamda bir Selçuklu Meydani ve Selçuklu Aniti yapalim istedik. Bunu da kamuoyunun begenisine sunarak uygun görülürse bu tür projeleri yapalim istedik. Bu kapsamda sosyal, sanatsal, kültürel boyutta oldugu için paylasmakta fayda gördük. Selçuklu denince akla samimiyet, güven, mücadele geliyor. Bu kapsamda Selçuklu’nun çift basli kartali her zaman gücü temsil eden bir öge olarak ortaya çikiyor. Dolayisiyla çift basli kartal olacak sekilde bir meydan ve aniti görüstük. Uygun gördük, bunu kamuoyunun bilgisine sunacagiz. Bunun henüz yapilip yapilmayacagina ve yerine karar verilmedi. Insallah bu çalismalardan sonra karar verilecek" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA