Salgin Tatil Aliskanliklarini Degistirdi

Enuygun Seyahat Analisti Nihan Bayram: 'Pandemi ile birlikte kalabalik ortamlardan uzak kalabilecegimiz ve dogayla iç içe olabilecegimiz tatilleri tercih etmeye basladik'.

Enuygun Seyahat Analisti Nihan Bayram, "Pandemi öncesi dönemde tatilleri farkli ortamlarda sosyallesme ve en popüler aktivitelere katilma firsati olarak görüyorduk. Ancak pandemi ile birlikte kalabalik ortamlardan uzak kalabilecegimiz ve dogayla iç içe olabilecegimiz tatilleri tercih etmeye basladik." dedi.

Sirketten yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Bayram, hijyenin bir tatilde aranan en önemli kriterlerden biri haline geldigini belirtti.

Kalabalik ortamlardan mümkün oldugunca uzak durabilecek otellerin tercih edilmeye baslandigini belirten Bayram, "2020 yazinda otel odasinda havuz olan oteller tercih edilirken 2021’de yazin ilk ayinda bungalov otellere ilgi artti. Pandemi nedeniyle tatilden beklentilerimiz tamamen degisti. Pandemi öncesi dönemde tatilleri farkli ortamlarda sosyallesme ve en popüler aktivitelere katilma firsati olarak görüyorduk. Ancak pandemi ile birlikte kalabalik ortamlardan uzak kalabilecegimiz ve dogayla iç içe olabilecegimiz tatilleri tercih etmeye basladik. 2020 yilinda odada sadece kendi kullanabilecegimiz havuzlar sayesinde hijyenik ve izole bir tatil yapmak isterken 2021’de otelin diger konuklarla mümkün oldugunca az iletisim kurmaya imkan saglayan tek katli evlerden olusan bungalov otelleri tercih ettik." açiklamasini yapti.

- En çok aranan destinasyon Sile

Salgin sonrasi kisilerin destinasyon seçimlerinde de alternatiflere yöneldigine deginen Bayram, "2020’de Alanya’dan sonra en çok Bodrum, Bozcaada ve Büyükada otellerine ilgi gösterilmisti. 2021’de ise en çok aranan otellerde ilk sirayi Sile aldi. 2021’in ilk ayinda kullanicilarin ortalama 2 günlük otel rezervasyonu yaptigini göz önüne aldigimizda Haziran ayindaki hafta sonu kisitlamalari nedeniyle hafta sonu tatilleri için Sile otelleri tercih ediliyor. Bungalov otelleriyle meshur olan Olimpos ise Sile’nin hemen ardindan geliyor." ifadelerini kullandi.

2021 yilinda otellerin gecelik konaklama ücretlerinde artis olduguna dikkati çeken Bayram, “Kisitlamalar nedeniyle geciken sezon açilislari ve otellerin belirli kapasitelerde konuk agirlamasi, gecelik konaklama fiyatlarini etkiledi. 2020 yaziyla kiyaslandiginda 2021’de otel fiyatlari yüzde 30 artti. Temmuz ayinda Kurban Bayrami tatilinin hafta içine denk gelmesiyle yaklasik 11 günlük bir tatil imkâni dogdugu için özellikle bayram haftasi için fiyatlarda artislar yasaniyor ve yer bulmak zorlasiyor. Bayram için henüz otel rezervasyonu yapmayanlarin ellerini çabuk tutmalarinda yarar var." açiklamasinda bulundu.
Kaynak: AA