(ÖZEL) Aizanoi Antik Kenti 'Film Festivali'ne Ev Sahipligi Yapacak

Anadolu’daki en iyi korunmus Zeus tapinagina ev sahipligi yapan ve UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan, dünyanin ilk borsasinin kuruldugu Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti, film festivaline ev sahipligi yapacak. Bu kapsamda 20 Agustos 2021 günü düzenlenecek olan Uluslararasi Aizonai Kisa Film Festivali’ için imzalar atildi.

(ÖZEL) Aizanoi Antik Kenti 'Film Festivali'ne Ev Sahipligi Yapacak
Kütahya Valiligi, Kütahya Belediyesi, Çavdarhisar Kaymakamligi, Çavdarhisar Belediyesi ile Aizanoi Sinema ve Fotograf Sanati Dernegi tarafindan düzenlenen festival için imzalar atildi.

Kütahya’nin tanitimi açisindan uluslararasi kisa film festivalinin önemli bir çalisma oldugunu belirten Kütahya Il Kültür ve Turizm Müdürü Zekariya Ünal, “Kütahya’da ilk kez düzenlenecek olan bir film festivali olacak Aizanoi Kisa Film Festivali çok güzel bir proje. Valimizin, milletvekillerimiz ve bakanligimiz tarafindan düzenleyecek oldugumuz Uluslararasi Kisa Film Festivali için Aizanoi Sinema ve Fotograf Sanati Dernegi arasinda protokol imzaladik. Projemiz, adi itibari ile Aizanoi Antik Kenti ve Zeus tapinaginda düzenleyecegimiz ilk film festivalidir. Bu anlamda bakanligimiz, milletvekillerimiz ve valimizin büyük destegini gördük. Bu film festivalimiz 20, 21 ve 22 Agustos tarihlerinde Zeus tapinagindan düzenleyecegiz ve festivalimize bugüne kadar hem ulusal hem de uluslar arasi 2 binin üzerinde basvuru var, son basvuru tarihi ise 31 Temmuz olarak belirledik. Kendi alanlarindan deneyimli bir kadro ile çalismalar inceleyerek, festival filmleri seçilecek. Agustos ayrica Kütahya’nin tanitimi açisindan önemli bir baslangiç olacak. Zafer haftasinin ardindan kurulusun ve kurtulusun sehri olan Kütahya için önemli dönem olacak" diye konustu.

Kaynak: İHA