Mersin'de Belediyeden Çocuklara Her Gün 3 Bin Dondurma

İçel Büyüksehir Belediyesince bu yaz çocuklara her gün 3 bin dondurmanin ücretsiz olarak dagitilacagi bildirildi.

Mersin'de Belediyeden Çocuklara Her Gün 3 Bin Dondurma
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesi, bu yaz yeni bir sosyal proje baslatti. Havalarin isinmasiyla çocuklara dondurma dagitimina baslayan belediye ekipleri, üzerinde ’Vahap Amcayla tatli günler’ yazili araçlarla kentin dezavantajli ve kirsal mahallelerini dolasiyor.

Bu yaz çocuklara paket paket dondurma dagitilacak

Her gün saat 17.00’de dagitimlara baslayan ekipler, dönüsümlü olarak kentin dezavantajli ve kirsal mahallelerine giderek çocuklari dondurmayla bulusturuyor. Tarsus ve kent merkezinde günlük ortalama 3 bin çocuga ulasan dondurmalar yaz sonuna kadar çocuklarin yüzlerini gülümsetecek.

“Çocuklarin mutlu olmasi anne ve babalarinin da yüzlerine yansiyor”

Sosyal Hizmetler Dairesinin Ashane sorumlusu Ergün Horoz, Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi’ndeki dondurma dagitiminda yürüttükleri çalismaya iliskin sunlari söyledi: “Bu proje sosyal projelerimizden bir tanesi. ‘Vahap Amcayla tatli günler’ diyerek projeye dezavantajli mahallelerden basliyoruz. Çocuklarin sevdigi bir çalisma oldu. Projeyi olusturan ana tema zaten çocuklarin dondurma sevgisi. Limonlu dondurma olmasi da çocuklarin ayrica hosuna gidiyor. Haftanin 7 günü Tarsus’ta bir, İçel merkezde 2 aracimizla saat 17.00’den sonra sahalardayiz. Bir çocuk gülerse dünya güzellesir. Sahada çocuklarin yüzündeki tebessümü, mutlulugu aliyoruz. Çocuklarin mutlu olmasi anne ve babalarinin da yüzlerine yansiyor. Çocuklarina bir dondurma alamayan aileler bu mutlulugu görünce çocuktan daha fazla seviniyor.”
Kaynak: İHA