Litvanya'nin Baskenti Vilnius'ta Saganak Yagislar Sele Neden Oldu

Litvanya’nin baskenti Vilnius’ta baslayan gök gürültülü saganak yagislar sel felaketine neden oldu. Sele teslim olan kentte cadde ve sokaklar sular altinda kaldi.

Litvanya'nin Baskenti Vilnius'ta Saganak Yagislar Sele Neden Oldu
Litvanya’nin baskenti Vilnius, yilin en güçlü yagislarindan biriyle karsi karsiya. Vilnius’ta sabahin erken saatlerinde baslayan gök gürültülü saganak yagislar sel felaketine neden oldu. Yasanan felakette, özellikle Vilnius’un kuzey kesimleri basta olmak üzere birçok bölgede cadde ve sokaklar sel sularina teslim oldu. Meydana gelen sel nedeniyle bazi binek araçlarin sular altinda kaldigi kentte araç trafigi durma noktasina gelirken, su baskinlari yaya yollarinin da kapanmasina neden oldu. Ayrica kentte bazi bina ve evlerde ise su baskinlari meydana geldi.

Kent yetkilileri tarafindan yapilan açiklamada, saganak yagis miktarinin 50 milimetreye kadar ulastigi belirtilerek, yagis seviyesinin endise verici olduguna dikkat çekildi. Sel felaketinde herhangi bir can kaybinin yasanmadigini bildiren yetkililer, kent halkina acil bir durum olmadan evlerinden çikmamalarini tavsiye etti.

Öte yandan yaz mevsiminin yasandigi Litvanya’da, 30 santigrat dereceyi asan hava sicakliginin, 15 Temmuz’da en yüksek 32 santigrat dereceye ulasmasi bekleniyor.

(Evelina Eitmantyte/IHA)
Kaynak: İHA