Kültür Ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un Esi Pervin Ersoy Ile Ünlüler Salda Gölü'nü Gezdi

Pervin Ersoy: 'Ünlülerimizin destegiyle sehirlerimizin yildizini parlatarak, daha çok taninmasini saglamak istiyoruz'.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un esi Pervin Ersoy ile bazi sanatçi ve oyuncular, Burdur'un Yesilova ilçesindeki Salda Gölü'nü ziyaret etti.

"Her Sehri Ünlüsüyle Geziyoruz Projesi" kapsaminda Burdur'a Seray Sever, Sümer Ezgü, Özgür Özgülgün, gurme Eray Kiliç ve birçok gezginle gelen Ersoy, turkuaz rengi suyu ve beyaz kumsalinin güzelligiyle ünlenen Salda Gölü'nü gezdi. Fotograf ve video çektiren grup, doganin ve Salda'nin güzelligini yerinde görmenin keyfini çikardi.

Gölün Beyaz Adalar kismina da geçen Ersoy ve beraberindekiler, koruma altinda olan yerdeki Salda yazisinin önünde hatira fotografi çektirdi.

Ersoy, burada gazetecilere, Salda Gölü'ne üç yil önce de geldigini, doga harikasi gölü çok begendigini söyledi.

Salda'nin koruma altina alinmasinin yerinde bir karar olduguna deginen Ersoy, Beyaz Adalar bölgesinde göle girisin kapatilmasinin gölün degerli kumunun korunmasi açisindan iyi oldugunu aktardi.

- "Amacimiz iç turizmde farkindalik yaratmak"

Ersoy, bu sefer dostlariyla geldigini, burada olmaktan çok keyif aldigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Iki yildir süren 'Rotahane' projesiyle en büyük amacimiz iç turizmde farkindalik yaratmak. Istiyoruz ki kendi ülkemizin sehirleri de bizim tarafimizdan kesfedilsin ve taninsin. Kendi ülkemizin turisti olalim. Italyanlar, Almanlar, Fransizlar kendi ülkelerini ne kadar çok geziyorlarsa Türkiye'de de Türkler kendi ülkelerini daha çok gezsinler, sehirleri daha çok tanisinlar ve bilsinler istiyoruz. Ünlülerin sosyal medyasini kullanarak, milyonlara hitap etmek istiyoruz. Ünlülerimizin destegiyle sehirlerimizin yildizini parlatarak, daha çok taninmasini saglamak istiyoruz. Çok güzel fotograflar çektik, güzel görüntüler aldik. Lavanta bahçelerini de gezecegiz. Burdur'un daha çok taninmasi için ugrasiyoruz."

- "Piril piril buldum çok güzel"

Oyuncu ve sunucu Seray Sever ise Salda'yi hep fotograflardan gördügünü ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duydugunu vurgulayarak, "Fotograf çektirmeye doyamadim. Ülkemizle bir kez daha gurur duydum. Müthisti her sey." ifadesini kullandi.

Sanatçi Sümer Ezgü de Salda Gölü'nü çok güzel buldugunu dile getirerek, "Temiz havasini solumaliyiz, suyuna sahip çikmaliyiz, kisacasi Salda'yi korumaliyiz." dedi.

Ersoy ve beraberindekiler, Salda Gölü'nün ardindan Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ezgü, buradaki antik müzik evi olan "Odeon" yapisinda "Anadolu'dan geldik" parçasini seslendirdi.

Kaynak: AA