Koruyucu Burun Cerrahisi Son Yillarda Öne Çikti

Son yillarda kadin ve erkekler tarafindan en çok tercih edilen estetik ameliyatlarinin basinda burun estetigi ameliyatlari gelirken, ameliyat sonrasi iyilesme süresini kisaltan koruyucu burun cerrahisi ise son zamanlarda siklikla uygulanan bir yöntem oldu. KBB Uzmani Op. Dr. Hünkar Batikhan, koruyucu burun cerrahisi ile ilgili önemli bilgileri paylasti.

Koruyucu Burun Cerrahisi Son Yillarda Öne Çikti
Koruyucu burun estetiginin son yillarda öne çiktigini ifade eden KBB Uzmani Op. Dr. Hünkar Batikhan, önemli bilgiler verdi. Batikhan, bu yöntemle iyilesme süresinin kisaldigini ifade ederek, "Burun orta bölme ve burun çatisi olmak üzere iki bölümden olusmaktadir. Burnun orta bölmesi dedigimiz septum burnu iki esit parçaya böler. Koruyucu burun cerrahisinde tüm islemler burun deliklerinin içerisinden gerçeklestirilir. Koruyucu cerrahideki amaç, burun sirtina dokunmadan, burun sirtini fazla açmadan ya da en az dokunarak, kikirdak yapiyi çikarmadan septum dedigimiz kikirdaktan görünmeyen yerden bir segment çikartarak burun üstündeki kikirdaklari kesmeden asagi dogru indirmektir" dedi.



"Büyük degisiklikler yapilmasi gerekmiyorsa koruyucu burun cerrahisi uygulanabilir"

Dr. Batikhan, ameliyat yöntemi hakkinda su bilgileri verdi:

"Hastanin burnunda büyük degisiklikler yapilmasi gerekmiyorsa koruyucu burun cerrahisi uygulanabilir. Koruyucu burun cerrahisi sayesinde modern aletler kullanarak mümkün oldugunca burun kikirdaklarini kesmeden kendi dogal yapisi ile iyilesmesini sagliyoruz. Kapali cerrahi ile burun içinden tüneller açarak burun kikirdagini indirme islemi uygulanmaktadir. Amaç; yüksekte kalan kikirdak köprüyü asagi indirmektir. Biz bunu kapali yöntemlerle septumu alarak indiriyoruz. Dogal olarak hastanin burun sirtina ciddi bir müdahale yapmiyoruz. Özellikle seçilmis vakalarda, asimetrik vakalarda, daha önce ameliyat olmamis, revizyon olmamis vakalarda özellikle tercih ettigimiz bir yöntemdir."

Avantajlari neler?

Batikhan, koruyucu burun cerrahisinin avantajlari hakkinda ise su açiklamayi yapti:

"Koruyucu burun cerrahisi kapali yöntemle rahatlikla yapilmaktadir. (Açik yöntemle de olur ama ufak bir kesi açilir, bu kesi zamanla kaybolur.) Burun sirti çok hizli iyilesir. Diger yöntemlere göre kikirdak geçisleri daha düzenli olur. Diger yöntemlere göre daha az dokuya zarar verir. Burun sirtini korur, daha az ödem ve morluk olusturur. Komplikasyon orani azdir."
Kaynak: İHA