KKTC Basbakani Saner, Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Koç'u Kabul Etti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakani Ersan Saner, Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Ali Taha Koç'u kabul etti.

Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Koç'u Basbakanlik'ta kabul eden Saner, burada yaptigi konusmada, e-Devlet'in, tüm ülkelerin üzerinde en çok ugras verdikleri konularin basinda geldigini söyledi.

Saner, degisen ve gelisen dünya kosullarinin, teknolojideki ciddi ilerlemelerin çagin farkli bir boyut kazanmasina imkan tanidigini belirterek kendilerinin de bu konuda birtakim çalismalar yaptiklarini ifade etti.

Göreve gelmelerinin ardindan fiber optik kablonun ülke geneline çekilmesi ve e-Devlet binasinin açilmasiyla ilgili çalismalar yürütüldügünü aktaran Saner, "Insallah 20 Temmuz'da e-Devlet binasinin temelini atmis olacagiz. Bu da bize ayri bir deger ve güç katacaktir. Sizlere de desteklerinizden dolayi tesekkür ediyorum. Bilgi ve tecrübe paylasiminin önemini çok iyi bildigimden bunu da çok önemsedigimi ifade etmek istiyorum." diye konustu.

Saner, bir süre önce KKTC Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Koral Çagman'in istifa ettigini, yerine birinin atanmasi konusunun gündemde oldugunu ve muhalefet partilerinin bu konuyu dile getirdigini hatirlatarak Cumhurbaskani Ersin Tatar'in yurt disinda oldugunu ve Tatar'in Ada'ya dönmesinin ardindan bakan atamasinin yapilacagini anlatti.

- "KKTC'nin dijital dönüsümünde çigir açacak projeler gerçeklestirecegiz"

Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Koç da KKTC'de bulunmaktan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Ofis olarak Türkiye'nin dijital dönüsümünden sorumlu olduklarini vurgulayan Koç, sunlari ifade etti:

"Insallah sizlerle beraber KKTC'nin dijital dönüsümünde çigir açacak projeler gerçeklestirecegiz. Yakin bir zamanda veri merkezimizin, e-Devlet binasinin açilisi ve altyapilarimizin da iyilestirilmesi konusunda projelerimiz olacak. Bunlarin teknik çalismalarini yapmak için bugün KKTC'ye geldik. Insallah çok verimli toplantilar gerçeklestirmis olacagiz."

Türkiye'nin Lefkosa Büyükelçisi Ali Murat Basçeri ile KKTC Basbakanligi ve Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisinden yetkililer de kabulde hazir bulundu.

Kaynak: AA