Kadin Otobüs Soförünün 'Direksiyondan Tuvale' Sergisi Açildi

EGO otobüs soförü Burcu Güvercin, "Direksiyondan Tuvale" isimli resim sergisini, Kizilay Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle bulusturdu.

Ankara Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, EGO Genel Müdürlügü, otobüs soförlügü yapan Burcu Güvercin'in çocukluk hayalini gerçeklestirdi.

Güvercin'in, son 5 yilda yaptigi resimlerden olusan "Direksiyondan Tuvale" isimli sergi, Kizilay Metro Sanat Galeri'sinde açildi.

Serginin açilisini yapan EGO Genel Müdürü Nihat Alkas, kadin soförleri Genel Müdürlügün aydinlik yüzleri olarak gördügünü vurguladi. Alkas, su ifadeleri kullandi:

"Bir taraftan otobüs sürücüsü olarak görev yapmak bir taraftan da çocuk yetistirmek öyle kolay bir is degildir. Sekiz saat direksiyon basinda olmak gerçekten de herkesin yapabilecegi bir is degildir, stresli bir istir. Bu stresi yönetebilen, öfkesini kontrol altinda tutabilen kisi isini saglikli bir sekilde yürütebilir. Bunun en güzel örnegini Burcu Hanim'da görüyoruz. Güler yüzle ve sakin bir sekilde bu zor isin üstesinden gelebiliyorsa resim yapmasinin bunda büyük bir etkisi oldugunu düsünüyorum."

Sanati ve sanatçiyi desteklemeye devam edeceklerini belirten Alkas, bundan sonraki sergileri, en kisa zamanda EGO Sanat Galerisi'nde açmayi planladiklarini kaydetti.

- "Kadinlarin istedikleri her seyi yapabileceklerine inaniyorum"

Otobüs soförü Burcu Güvercin de EGO Genel Müdürlügüne verdigi destek için tesekkür etti.

Güvercin, "Bütün kadinlarin, istedikleri her seyi yapabileceklerine inaniyorum. Yeter ki inansinlar, vazgeçmesinler. Mücadele etmek umut etmektir zaten. Mutlaka denesinler. Yapmak istiyorlarsa her zaman vakit ayirabilirler." ifadesini kullandi.

Yagliboya 73 eserden olusan "Direksiyondan Tuvale" isimli resim sergi, 9 Temmuz Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA