Japonya'daki Sel Ve Heyelan Felaketinde Ölü Sayisi 4'E Yükseldi

Japonya’da siddetli yagisin yol açtigi sel ve heyelan felaketinde hayatini kaybedenlerin sayisi 4’e yükseldi. Kayip olarak kayitlara geçen 29 kisiyi arama çalismalari devam ediyor.

Japonya'daki Sel Ve Heyelan Felaketinde Ölü Sayisi 4'E Yükseldi
Japonya’da geçtigimiz cumartesi günü etkili olan siddetli yagisin neden oldugu sel ve heyelan felaketinin ardindan arama kurtarma çalismalari sürerken, yetkililerin kurtarma çalismalari açisindan kritik olarak nitelendirdigi 72 saatlik süre bu sabah sona erdi. Shizuoka eyaletindeki Atami kentinde 1 kisinin daha cansiz bedenine ulasilmasi ile toplam casn kaybinin 4’e yükseldigi bildirildi.

Arama-kurtarma faaliyetlerinin devam ettigi ve 130 evin zarar gördügü bölgedeki çalismalara özel egitimli köpekler de destek verdi. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), itfaiye ve polis güçlerinden olusan yaklasik bin 500 kisilik ekip bir yandan da heyelan sonucu bölgede biriken çamuru temizlemeye çalisti.

Kayip 29 kisiyi arama çalismalari devam ediyor

Heyelan bölgesinde kaç kisinin mahsur kaldigi kesinlik kazanmazken, yerel otoriteler nüfus kayitlarina dayanarak felaketten etkilenen bölgede yasayan sakinlerin listesini hazirladi. Daha önce 215 kisinin yasadigi açiklanan bölgede kendilerinden haber alinamayan kisilerin sayisinin öglen saatleri itibariyle 24 oldugu bildirildi.

Ancak gün içinde polise yapilan ihbarla listeye 5 kisi daha eklenirken, bilanço 29’a yükseldi. Aranan sakinlerden bazilarinin adres bildirimi yapmadan baska bölgelere tasinmis olabilecegi ihtimalini degerlendiren yerel yetkililer, listede adi bulunan kisileri taniyanlari iletisim merkezlerine bilgi vermeye çagirdi.

Risk sürüyor

Japonya Meteoroloji Ajansi (JMA), ülkenin Japon Denizi kiyisindaki kesimlerinde yagisin bu gece de sürmesinin beklendigini duyururken, uzmanlar ise yagis etkisiyle olusan yumusak zeminin yeni toprak kaymalarina neden olabilecegi uyarisinda bulundu. Ayrica riskli bölgelerde yasayan sakinlere nehir taskinlari ve sel riskine karsi tetikte olma çagrisi yapildi.
Kaynak: İHA