Il Milli Egitim Müdürlüklerinde Egitim Müfettisi Ve Egitim Müfettis Yardimcisi Istihdam Edilebilecek

Il milli egitim müdürlüklerinde egitim müfettisi ve egitim müfettis yardimcisi istihdam edilebilmesine iliskin düzenleme Resmi Gazete'de yayimlandi.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaskanligi Teskilati Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesinde Degisiklik Yapilmasina Dair Cumhurbaskanligi Kararnamesi'ne göre, il milli egitim müdürlüklerinde, her derece ve türdeki örgün ve yaygin egitim kurumlarinin rehberlik, isbasinda yetistirme, denetim, degerlendirme, inceleme, arastirma ve sorusturma hizmetlerini yürütmek üzere 375 sayili Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 24'üncü maddesi uyarinca egitim müfettisi ve egitim müfettis yardimcisi istihdam edilebilecek.

Egitim müfettisi ve egitim müfettis yardimcilari, mali, sosyal hak ve yardimlar ile diger özlük haklari bakimindan maarif müfettisi ve maarif müfettis yardimcilarina denk olacak.

Kararnamedeki bir baska düzenleme ile Milli Egitim Bakanligi Teftis Kurulu Baskanligina, egitim müfettislerinin çalismalarinin koordinasyonu ile rehberlik ve denetim hizmetlerinin yürütülmesinde bütünlügü saglama görevi verildi.

Kaynak: AA