IHH Ve Qatar Charity Kurumu Suriye'de 1400 Konutluk Proje Baslatti

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi, Katar merkezli Qatar Charity kurumuyla birlikte, Suriye’nin kuzeyindeki Azez ilçesindeki siviller için 1400 konutluk yeni bir yerlesim yeri kuruyor.

IHH Insani Yardim Vakfi, Qatar Charity kurumu is birligiyle Firat Kalkani Harekati’yla terörden arindirilan Azez ilçesinin çevresinde “El Emel Kenti” adiyla yeni yerlesim yerinin temellerini atti.

Azez’in dogusunda yer alan Tokli köyü çevresinde kurulumuna baslanan El Emel Kenti’nde 1400 konutun yani sira 2 bin ögrenci kapasiteli anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise ile ilk yardim saglik hizmeti veren saglik merkezi, mesleki egitim merkezi ve cami insa edilecek.

280 bin metrekarelik alana yapilacak olan El Emel kentindeki tüm konutlarla insa edilen merkezlere, elektrik ve su verilecek.

Azez’in dogusundaki Tokli köyündeki temel atma törenine Kilis Vali Yardimcisi Ömer Yilmaz, IHH Insani Yardim Vakfi Genel Baskani Bülent Yildirim, Qatar Charity temsilcileri ile çesitli sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve bölgenin ileri gelenleri katildi.

IHH Dis Iliskilerden Sorumlu Baskan Yardimcisi Hasan Aynaci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, “Suriye’nin kuzeyindeki Soran bölgesinin yakinlarinda Qatar Charity kurumuyla is birligi içerisinde 1400 konutluk El Emel kentinin temel atma törenini yapiyoruz.” dedi.

Aynaci, “1400 konut yapacagiz. 1200 tanesi 50 metrekare, 200 tanesi 100 metrekare olacak.” ifadelerini kullandi.

Projenin, IHH'nin Suriye'deki en büyük projesi oldugunu belirten Aynaci, "Bununla birlikte 2019 yilindan bu yana briket ev projesine baslamis, 13 bin briket evi ihtiyaç sahiplerine teslim etmistik. Bu projenin tamamlanmasiyla yaklasik 9 bin kisi istifade edecek. Qatar Charity kurumuna desteklerinden dolayi tesekkür ederim.” seklinde konustu.

Kaynak: AA