GÜNCELLEME - Istanbul Merkezli 9 Ilde FETÖ Operasyonu

Örgütün 'çalisma evi' olarak adlandirilan hücrelerinde kaldigi ve hakimlik savcilik sinavlarina hazirlandigi belirlenen 15 avukat gözaltina alindiGÖZALTINA ALINAN SÜPHELI SAYISI EKLENDI.

Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduklari ve örgüt hücrelerinde kalarak hakimlik savcilik sinavlarina hazirlandiklari iddiasiyla haklarinda gözalti karari verilen 15 süpheli, Istanbul merkezli 9 ilde düzenlenen es zamanli operasyonda yakalandi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen sorusturma kapsaminda, FETÖ’nün "çalisma evi" olarak adlandirilan hücrelerinde kaldigi ve 2013-2014 hakimlik savcilik sinavlarina hazirlandigi tespit edilen 15 zanli hakkinda gözalti karari verildi.

Ayrica bir önceki çalisma evi operasyonunda yakalanan ve etkin pismanlik hükümlerinden faydalanarak itirafçi olmayi kabul eden 11 kisinin de beyanlarinda, söz konusu süphelilerle ayni dönemde ayni hücre evlerinde hakimlik savcilik sinavlarina çalistiklarini söyledikleri ögrenildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Istanbul merkezli 9 ilde düzenlenen es zamanli operasyonda 15 süpheli yakalandi.

Süphelilerin emniyetteki islemleri sürüyor.
Kaynak: AA