Fizy'de Haziran Ayinin 'En'leri Belli Oldu

Dijital müzik platformu fizy’de Fatma Turgut’un yeni sarkisi ‘Dünyalar Senin Olsun’ ve Hadise’nin ‘Hay Hay’ isimli parçasi Haziran ayinin en fazla paylasilanlari arasinda yer aldi. Müzikseverler Haziran ayinda Kurtulus Kus’un ‘El Insaf’, ‘Rüya Gibi’ ve Burak Bulut ile birlikte seslendirdigi ‘Sevmedim Deme’ isimli düetini dinledi. Platformda en fazla begenilen sarki ise Edis’in ‘Martilar’ ve Yalin’in ‘Yaz Gülü’ parçasi oldugu belirtildi.

Fizy'de Haziran Ayinin 'En'leri Belli Oldu


Dijital müzik platformu fizy’de Haziran ayinin ‘en’leri belli oldu. Fatma Turgut’un Turkcell’in yeni reklam filminde de seslendirdigi ‘Dünyalar Senin Olsun’ parçasi Haziran ayinin en fazla paylasilan sarkisi olurken Fatma Turgut’u; Hadise ‘Hay Hay’, Kurtulus Kus & Burak Bulut ‘Sevmedim Deme’, Buray ‘Alaz Alaz’, Yalin ‘Yaz Gülü’ ve ‘Oyunbaz’ sarkilari ile takip etti. Ayrica Tarkan’in ‘Yolla’, Ikilem’in ‘Kaybolurum Gülüsünde’ ve Ibrahim Tatlises’in ‘Gelmesin’ isimli parçalari Haziran’in çok paylasilan sarkilari arasinda yer aldigi belirtildi.

Müzikseverler Haziran ayinda en fazla Kurtulus Kus’un ‘El Insaf’, ‘Rüya Gibi’ ve Burak Bulut ile birlikte seslendirdigi ‘Sevmedim Deme’ isimli düetini dinledi. Ayrica Buray’in ‘Alaz Alaz’, Uzi’nin ‘Krvn’, Edis’in ‘Martilar’ ve Ebru Yasar’in ‘Ben Bilmem’ isimli parçalari da Haziran ayinin en çok dinlenenleri arasinda yer aldi.

Kullanicilar Haziran ayinda paylastigi sarkilarin yani sira Derya Ulug’nun ‘Kanunlar Gibi’ sarkisini, Edis’in popüler sarkisi ‘Martilar’ ve Sedo & Patron tarafindan seslendirilen ‘Ölebilirim’ isimli parçasini begendi. Haziran ayinin en fazla dinlenen isimleri ise Türk müziginin usta isimlerinden Ibrahim Tatlises, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya ve Tarkan olurken her yastan hayran kitlesine sahip Yalin, Sagopa Kajmer, Buray ve Uzi oldu.

‘Pop’ zirvede

Haziran ayinda müzikseverlerin en fazla dinledigi tür pop müzik oldu. ‘Rap’, ‘Ask, En Iyiler’, ‘Best Of, Yöresel’, ‘Ülkesel’, ‘Oldies’ ve ‘Melankolik’ ise ilgi gören diger kategoriler arasinda yer aldi. Onlarca müzik listesinin bulundugu platformda en çok tercih edilenler söyle siralandi: ‘Günün Listesi’, ‘En Yeniler (Yabanci)’, ‘fizy pop’, ‘fizy rap’, ‘Yaz Geldi’, ‘Sekerli Sarkilar’, ‘fizy 45’lik’, ‘fizy spor’ ve ‘Taze Taze’.

Türkiye’nin her bölgesinden dinleyici kitlesine sahip oldugu belirtilen müzik platformunu, Haziran ayinda en çok dinleyen sehirlerin ise basinda Istanbul geldi. Onu sirasiyla Ankara, Konya, Izmir, Adana, Bursa, Diyarbakir, Gaziantep ve Denizli takip etti.
Kaynak: İHA