Esi Sevginur Aktas'i Basindan Vuran Müslüm Aktas'in Yargilanmasina Baslandi

Ankara’da esini tabanca ile basindan vuran Müslüm Aktas’in yargilanmasina baslandi.

Ankara’nin Keçiören ilçesinde 18 günlük esini tabanca ile basindan vuran polis memuru Müslüm Aktas’in yargilanmasina Ankara 35. Agir Ceza Mahkemesinde baslandi.

Durusmaya tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilan Müslüm Aktas’in yani sira davaya tekerlekli sandalye ile gelen Sevginur Aktas da salonda hazir bulundu.

Olay günü esinin intihar ettigini öne sürüp tutuklanan sanik Aktas, polise verdigi ifadesinde ise intiharin yasanmadigini ve kendisinin vurdugunu söylemisti. Hastanede gördügü tedavi sonrasi taburcu olan Sevginur Aktas’in beyninin hasar görmesinden dolayi yürümekte ve görmekte sorun yasadigi belirtildi. Müslüm Aktas hakkinda yürütülen sorusturma sonucunda ‘ese karsi öldürmeye tesebbüs’, ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’, ‘ese karsi nitelikli cinsel saldiri’ ve ‘ese karsi kasten yaralama’ suçlarindan 75 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

‘Dünyayi burnumdan getirdi’

Esiyle sosyal medya üzerinden tanistiklarini söyleyen Sevginur Aktas, “Nisanlilik döneminde ayrilmak istedim fakat sen benim ahiretligimsin ancak ölüm ayirir gibi sözler duydum. Nisan yaptiktan sonra dünyayi burnumdan getirdi, asiri kiskançlik yüzünden psikolojik siddet had safhadaydi. Ayrilmak istedim ama tehdit etti beni. Intihar girisimi falan yalan, yasamayi çok seviyorum” dedi.

“Silah sesinden sonra hiçbir sey hatirlamiyorum”

Kardesinin seker hastasi oldugunu ve onu görmek için memleketine gitmeye hazirlandigini ifade eden Sevginur Aktas, “Ailemi 18 gündür görmüyordum, ne olursun beni götür dedim götürmedi. Ben de ailesini arayip ikna etmelerini istedim. Bunun üzerine ‘bu saatten sonra benim dedigim olacak anneni babani unut’ dedi.

Aksam yemegini yemeden önce ayni konu yüzünden tartisma çikti ve bana tokat atti. Sona çiktim balkonda oturdum. Balkonda oturmami bile kiskandi ve ‘senin karakter yapin ortada, ögrendim’ dedi.

Korktugum için salonda oturdum bu seferde yanima gelip ‘sen nasil kadinsin salonun perdesi ince disardakiler seni görür’ deyip beni kaldirip zorla yatak odasina götürdü ve tecavüz etti. Kendimi çok degersiz hissettim ve bosanmak istedigimi söyleyip kapiya dogru yöneldim. Beni engelledi ve tekrar yatak odasina götürdü. Elinde silahi vardi ve bogazimi sikti, o sirada nefes alamadim. ‘Bizde bosanma yoktur demedim mi sana’ diye bagirdi. Birakmasi için yalvardim sonrasinda silah sesini duydum hiçbir sey hatirlamiyorum gözümü hastanede açtim” seklinde konustu.

‘Sanik Aktas esinin intihar ettigini ileri sürdü’

Suçlamalari kabul etmeyen sanik Aktas, tartisma sonrasi esinin intihara kalkistigini iddia ederek, “Esimle dargin oldugum için bir arkadasima mesaj atip beni almasini istedim. Üstümü degistirmeye gittigimde tartisma çikti aramizda. Yatak odasina gittigimde tabancayi kendine dogrultmus vaziyetteydi. Panikle ‘ne yapiyorsun birak silahi’ diye bagirdim. Tabancayi birakmaya ikna olmayacagini anlayinca elinden almaya çalistim ve bir anda silah sesi duydum. 2-3 kere 112’yi aradim” ifadelerini kullandi.

Sevginur Aktas, sanik Müslüm Aktas ve taniklarin dinlenmesinin ardindan taraf avukatlarinin beyanlarini alan mahkeme, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA