Edremit Ilçe Milli Egitim Müdürlügünden LGS Stantlari

Balikesir’in Edremit Ilçe Milli Egitim Müdürü Yakup Özbek, yüzdelik dilimlere göre ögrenci sayilari, sinavla ve yerel yerlestirmeyle ögrenci alan liselerin kontenjanlari ve tercih danismanligi çalismalari hakkinda kamuoyunu bilgilendirdi. Ilçenin 3 noktasinda tanitim stantlari açildi.

Edremit Ilçe Milli Egitim Müdürlügünden LGS Stantlari
Edremit’te LGS’ye giren ögrenciler hakkinda bilgi veren Edremit Milli Egitim Müdürü Yakup Özbek “Edremit’te 2021 yilinda 8.siniftan mezun olun ögrenci sayimiz bin 774’tür. Bunlardan bin 752 ögrencimiz merkezi sinavla ögrenci alan okullara yerlesebilmek için LGS’ye katildi.

LGS’de ögrencilerimizin basari durumu gayet yüksek olarak gözüküyor. 400 puan ve üzeri alan ögrenci sayimiz 112 olup; bu ögrenciler Türkiye genelinde %5’lik dilime giren ögrencilerimizdir. 17 ögrencimiz %1’lik dilime, 55 ögrencimiz %3’lük dilime, 94 ögrencimiz %5’lik dilime, 179 ögrencimiz ise %10’lük dilime girmeyi basarmistir.”dedi.

Edremit Cumhuriyet Meydaninda okullarin tanitim stantlarini ziyaret eden Müdür Özbek “Ilçemizde sinavla ögrenci alan okul kontenjanlarimiz; Sehit Mustafa Serin Fen Lisesi: 120 Edremit Anadolu Lisesi: 180 Edremit Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu: 60 Toplamda 360 kontenjanimiz merkezi sinav puani ile ögrenci alacaktir. Yerel yerlestirme ile ögrenci alacak okul kontenjanlarimiz ise; Anadolu Lisesi:578 Meslek Lisesi:810 Imam Hatip Lisesi:102, toplam bin 490 yerel yerlestirme kontenjanimiz bulunmaktadir. Merkezi sinavla ve yerel yerlestirme ile birlikte toplam kontenjanimiz bin 850’dir. Ögrencilerimiz ve ögrenci velilerimiz müsterih olsunlar hiç bir ögrencimiz açikta kalmayacak sekilde kontenjanlarin düzenlemesi yapildi.” Dedi.

Ögrencilerin ilçede 3 ayri noktada kurulan tanitim stantlarinda bilgi alabilecegini ifade eden Yakup Özbek “Ögrencilerimizin tercih islemleri için Akçay, Altinoluk ve Edremit Cumhuriyet Meydani olmak üzere 3 bölgede ve okullarimizda rehberlik ögretmenlerinden olusan tercih danismanligi birimleri kuruldu. Bu birimler ögrencilerimize EBA sistemi üzerinden tercih islemlerinde gerekli destegi saglayacaktir.

Ayrica Edremit Cumhuriyet Meydaninda, ortaögretim kurumlarimiz tarafindan okul tanitim stantlari kurulmustur. Etkinligimiz, 5-9 Temmuz tarihlerinde 08.30-17.30 saatleri arasinda ögrenci ve velilerimizin ziyaretine açik olacaktir.” Dedi.
Kaynak: İHA