DEAS, Kerkük'te Elektrik Gerilim Hatlarina Saldirdi

Kerkük'te 3 yüksek gerilim hattina düzenlenen saldiri nedeniyle kent merkezi ile bazi ilçe ve köylere elektrik verilemedi.

Terör örgütü DEAS'in, Irak'in Kerkük kentinin güneyindeki 3 yüksek gerilim hattina düzenledigi saldirinin elektrik kesintilerine yol açtigi bildirildi.

Kerkük Elektrik Dagitim Sirketi Basin Ofisinden yapilan yazili açiklamada, Kerkük'ün güneyindeki Resad nahiyesi yakinlarinda 166-167 ve 168 numarali yüksek gerilim hatlarina saldiri düzenlendigi belirtildi.

Açiklamada, terör örgütü DEAS mensuplari tarafindan hatlarin altina bombalar yerlestirildigi ve uzaktan kumandayla patlatildigi aktarildi.

Saldirinin Kerkük kent merkezinin bir bölümü ile bazi ilçe ve köylerde saatlerce elektrik kesintilerine yol açtigi kaydedilen açiklamada, bölgeye teknik ekip gönderildigi bilgisi verildi.

- DEAS'in kirsaldaki saldirilari devam ediyor

???????Terör örgütü DEAS, 2014'te Irak'in Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamami ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kismini ele geçirmis, söz konusu bölgeler yillar içinde örgütten geri alinmisti.

Dönemin Basbakani Haydar el-Ibadi, 9 Aralik 2017'de DEAS'a karsi zafer kazanildigini duyurmustu.

Irak'in DEAS'tan temizlenmesinin üzerinden yaklasik 4 yil geçmesine ragmen söz konusu vilayetlerin kirsal bölgelerinde örgütün saldirilari sürüyor.
Kaynak: AA