Belçika'da 11 Yasindaki Çocuk Üniversitenin Fizik Bölümünü Bitirdi

En iyi dereceyle diploma alan Laurent Simmons: 'Hedefim ölümsüzlük. Vücutta mümkün oldugunca fazla sayida parçayi mekanik parçalarla degistirmek istiyorum'

Belçika'da Laurent Simons adli 11 yasindaki çocuk, Anvers Üniversitesinin 3 yillik fizik bölümünü 1 yilda bitirerek en iyi dereceyle mezun oldu.

Anvers Üniversitesi, Simons'un Mart 2020'den beri fizik bölümünde okudugunu, diger ögrencilerin hepsini geride birakarak lisans diplomasi almaya hak kazandigini bildirdi.

Simmons'un lisans derslerine devam ederken ayni zamanda yüksek lisans dersleri aldigi ve yaz sonunda yüksek lisans programina baslayacagi belirtildi.

Belçika basinina konusan Simmons ise klasik mekanik ve kuantum fizigine odaklandigini, bu konulardaki her seyi bir an önce ögrenmek istedigini söyledi.

Simmons, "Hedefim ölümsüzlük. Vücutta mümkün oldugunca fazla sayida parçayi mekanik parçalarla degistirmek istiyorum. Bunun için bir yol hazirladim. Bulmacanin ilk parçasi kuantum fizigi." dedi.

Hedefine ulasmak için dünyanin en iyi profesörleriyle çalismak istedigini dile getiren Simmons, "Onlarin beyinlerinin içine bakmak ve nasil düsündüklerini ögrenmek istiyorum." diye konustu.

"Dahi çocuk" olarak adlandirilan Simmons, 9 yasindayken Hollanda'daki Eindhoven Teknoloji Üniversitesine kabul edilmis, en küçük yasta yüksek okul diplomasi alabilecekken üniversiteyle anlasmazliga düserek okuldan ayrilmisti.
Kaynak: AA