ASÜ 2021 Yili Mezunlarini Verdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) pandemi sürecini evlerinde uzaktan egitimle tamamlayan ögrencilerinin normallesme ile birlikte mezuniyet törenlerini gerçeklestirdi.

ASÜ 2021 Yili Mezunlarini Verdi
Aksaray Üniversitesi 11 Mart 2020 tarihinde baslayan pandemi sürecinde uzaktan egitime geçen örgün egitimin 1 Haziran 2021 sonrasinda tekrar baslamasiyla birlikte uzaktan egitim alarak son yillarini da tamamlayan ögrencilerin mezuniyet törenlerini gerçeklestirdi. ASÜ Atletizm Stadyumunda gerçeklestirilen mezuniyet töreni saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Aylardir okullarindan uzak kalan ögrencilerin egitim süreçleri hakkinda sunumlarin yapildigi törende bilim dallarinda dereceye giren ögrenciler belirlendi. ASÜ Rektörü Yusuf Sahin ögrencilerinin mezuniyet töreninde onlara veda amaçli ney dinletisi yapti. Yunus Emre ezgileri ile ögrencilerine veda eden Rektör Sahin, Vali Hamza Aydogdu ile birlikte dereceye giren ögrencilere diplomalarini takdim etti. Türkiye’nin yeni ögretmenlerinin mezun oldugu ASÜ’de mezuniyet yürüyüsü yapan ögrenciler protokolü selamlayarak veda etti. Dereceye giren ögrenciler yas kütügüne ögretim üyeleri ile birlikte isimlerinin yazili oldugu etiketleri çakti. Daha sonra havai fisek gösterisi esliginde geri sayim yapan ögrenciler kep atarak mezun oldu.

“Normallesmenin ilk adimlarini burada görmek bizi mutlu etti”

Pandemi sürecinin ardindan yapilan mezuniyet törenini degerlendirerek ögrencilere basari dileyen Vali Hamza Aydogdu, “Bugün Aksaray Üniversitesi Egitim Fakültesinin mezuniyet törenine katildik. Biliyorsunuz pandemi sürecinde herkes bir sekilde evlere kapanmisti. Aksaray gerçekten üniversiteyle, kolluk kuvvetleriyle, bütün arkadaslarimizla ciddi bir mücadele ettik. Türkiye genelinde normallesmeye baslayinca bizde degerli rektörümüzle birlikte bu normallesmeye bir katki sunalim diye Egitim Fakültesinden baslayarak, mezuniyet töreni düzenledik. Bugün arkadaslarimizla bu normallesmeyle birlikte maske ve mesafeye de dikkat ederek hem üniversitedeki ögretim görevlileriyle dekanlarimizla, ögrencilerimizin velileriyle çok güzel bir ortam olusmus. Ögrencilerimizin mutlulugunu görmek, normallesmenin ilk adimlarini burada görmek bizi mutlu etti. Bu vesileyle emegi geçen bütün arkadaslarimiza, degerli rektörümüze, hocalarimiza sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.



Rektör Sahin ögrencilerine basarilar diledi

ASÜ Rektörü Yusuf Sahin, 1 Haziran ile beraber yeni bir döneme girdik diyerek, “Valimizin himayelerinde Türkiye’deki genel manada toplumsal psikolojinin düzelmesine katki da sunar düsüncesiyle Aksaray Üniversitesi mezuniyetlerine bugün itibariyle baslamis olduk. Insallah bundan sonra toplumdaki genel normallesmeye bizim bu basladigimiz etkinlikler katki da sunacaktir. Güzel oldu. Mezunlarimiza hayatlarinda basarilar diliyoruz. Çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.



Mezun olan yeni ögretmenler duygularini anlatti

Türkmenistanli yabanci ögrenci Bayram Muradov duygularini anlatarak, “Yeni mezun oldum. Bilgisayar ögretmenlik bölümü bitirdim. Türkmenistanliyim aslen yabanci uyruklu ögrenciyim. Valla bilmiyorum ilk önce saglikli huzurlu bir yasami düsünüyorum. Sonra bilmiyorum. Kariyerimi gelistirmeyi düsünüyorum. Yüksek lisans olabilir. Simdilik bu kadar” dedi.

Hilal Pektas ise, “Ingilizce ögretmenligi bölümünden mezunum. Çok mutluyum. Ama çok degisik duygular içerisindeyim açikçasi, yani gelecege dair büyük bir merak duygum var suan, bir sayfa bitti. Yeni bir sayfa basliyor. Ne bileyim, bir yandan belirsizlik ama bir yandan da mutluyum. Bütün 4 senenin heyecanliyim. Yeni bir sayfa basliyor benim için” dedi.

Kaynak: İHA