AK Parti'li Taskin, Türkiye Ekonomisinin Rekor Kirmaya Devam Edecegini Söyledi

AK Parti İçel Milletvekili Ali Cumhur Taskin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde, Türkiye ekonomisinin rekorlar kirmaya devam edecegini söyledi.

Taskin, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, pandemi sürecinde küresel ticaretin güçlü üretim ve tedarik ülkesi olarak öne çikan Türkiye’nin, ihracattaki yükselisini de sürdürdügünü ifade etti.

Haziran ihracatinin yüzde 47 artisla 19,8 milyar dolar oldugunu animsatan Taskin, aylik, çeyreklik ve alti aylik bazda Cumhuriyet tarihin en yüksek degerlerine ulasildigini, tüm dönemlerin rekorlarinin kirildigini belirtti.

Taskin, ihracatin ithalati karsilama oraninin haziranda, geçen yila göre 4,8 puan artisla yüzde 87,3’e yükseldigine isaret ederek, ocak-haziran döneminde ise ihracatin ithalati karsilama oraninin geçen yila göre 7,3 puan artisla yüzde 83,2’ye ulastigini anlatti.

Yilin ilk 6 ayinda 105 milyar dolarlik ihracat yapan Türkiye'nin, yil sonunda 210 milyar dolara dogru kostugunu dile getiren Taskin, "Birileri görmek istemese de Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde, Türkiye ekonomisi rekorlar kirmaya devam edecektir. Ülkeyi kalkindirmak, büyütmek, güçlendirmek için gece-gündüz gayret eden yatirimcilara, üreticilere ve ihracatçilara tesekkür ederim." diye konustu.

Kaynak: AA