Yozgat'ta Normallesme Döneminin Baslamasiyla Nikah Ve Dügünlerde Yogunluk Artti

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede kademeli normallesmenin baslamasiyla Yozgat Belediyesi nikah dairesinde yogunluk yasanmaya basladi.

Yozgat'ta Normallesme Döneminin Baslamasiyla Nikah Ve Dügünlerde Yogunluk Artti
Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, AA muhabirine, salginin olumsuz etkilerinin biraz azalmasi ve kisitlamalarin kalkmasiyla yogun bir sekilde nikah talebinin oldugunu belirterel, "Belediye Nikah Dairemizde bu yil 283. nikahimizi Ahmet- Mine Karadavut çiftine kiydik. Çiftimize mutluluklar diliyorum. Çok sayida gencimizin de nikah için müracaatlari var, bu konuda evlendirme müdürlügümüz de gerekli tedbirleri almistir." dedi.

Kovid-19 tedbirlerine uyulmasi konusunda vatandaslarda uyarilarda bulunan Köse, "Hem hükümetimizin hem de bilim kurulunun açiklamalarina dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarina çok dikkat etmeliyiz. Asi günü gelen vatandaslarimizin da biran önce asi olmalarini istiyoruz. Asi oldugumuzda toplum olarak daha korunakli hale geliriz. Özellikle dügün ve cenaze törenlerinde kalabalik oluyor. Kalabalik ve kapali ortamlarda dikkatli davranip tedbirlere uyalim." diye konustu.

Nikahi kiyilan çiftten Ahmet Karadavut, 8 ay önce nisanlandiklarini ancak nikah kiymak ve dügün için normallesme dönemini beklediklerini söyledi.

Baskan Köse, nikahini kiydigi çifte fincan takimi hediye etti.

Kaynak: AA