Yabanci Uyruklu Ögrenci Sinavi Yurt Içi Ve Yurt Disi 5 Merkezde Basariyla Tamamlandi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yurt içi ve yurt disinda 5 merkezde yaptigi ve Türkiye’deki 47 üniversite tarafindan kabul edilen Yabanci Uyruklu Ögrenci Sinavi (ADÜYÖS) 2021 tamamlandi.

Yabanci Uyruklu Ögrenci Sinavi Yurt Içi Ve Yurt Disi 5 Merkezde Basariyla Tamamlandi


ADÜ ve ülkemizde ögrenim görmek isteyen yabanci uyruklu ögrencilerin belirlenmesi için gerçeklestirilen Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Yabanci Uyruklu Ögrenci Sinavi (ADÜYÖS) Azerbaycan-Bakü, Istanbul, Ankara, Van ve Aydin’da es zamanli olarak yüz yüze sinav seklinde gerçeklesti.

“Kültür ve bilim temsilciliginin adimi atilmis oluyor”

Ülkemizde yabanci uyruklu ögrencilerin egitim-ögretim görmesinin önemine deginen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemizde egitim görmüs basarili ögrenciler ülkelerinde Üniversitemizi temsil ederek uluslararasi alanda temsilcimiz olacaklar. Bizler gelecegin kültürel, sosyal ve siyaset alanlarinda söz sahibi bireylerini yetistiriyoruz. Bu anlamda Üniversitemizin uluslararasi alanda yapacagi her çalismayi önemsiyor ve destekliyorum” dedi.



Aydin halkinin ögrencilere kendi evlatlari gibi davrandigini Aldemir, “Üniversitemizin ve Ilimizin yabanci uyruklu ögrencilerimize de kendi evlatlari gibi davranacagina hiç süphem yoktur. Olusturulacak duygusal bag ve Üniversitemizin ögrencilerimize verdigi donanimli egitim ile ömür boyu sürecek bir kültür ve bilim temsilciliginin adimi atilmis olacak” diye konustu.



ADÜYÖS 2021’in basarili bir sekilde tamamlandigini belirten Rektör Yardimcisi ve Yabanci Uyruklu Ögrenci Seçme Koordinasyonundan Sorumlusu Prof. Dr. Cumali Öksüz, Yüksekögretim Kurulu’nun Kalite, Uluslararasilasma politikalarina bagli olarak üniversite bünyesinde politikalar gelistirdiklerini ve bu baglamda tüm sinavlarin titizlikle gerçeklestirildigini söyledi.



Uluslararasi ölçekte taninirligi arttirmaya yönelik çalismalar gerçeklestirdiklerini belirten Öksüz, “48 ülkeden 1390 ögrencinin katildigi ADÜYÖS’de üst düzeyde stratejilerle, ögrencilerin yetenek puanlari hesap edilerek ölçme ve yerlestirme islemi gerçeklestiriliyor. Önümüzdeki yil Asya, Avrupa ve Afrika’da oldukça fazla sayida ülkede sinavimizi yüz yüze yapmak niyetindeyiz” ifadelerini kullandi.

Yurt içinde ve yurt disindaki tüm oturumlari tamamlanan sinavin kesinlesmis sonuçlari, 31 Temmuz 2021 Cumartesi günü saat 10.00’da ilan edilecek.
Kaynak: İHA