Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Ögretim Üyesi Müslüm Demir, AOSB'den Ödül Kazandi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisligi Dr. Ögretim Üyesi Müslüm Demir, enerji depolamayla ilgili projesiyle Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafindan ödüle layik görüldü.

OKÜ'den yapilan yazili açiklamada, AOSB tarafindan düzenlenen Sanayi AR-GE ve Inovasyon Proje Yarismasi'na Türkiye genelinden 165 basvuru yapildigi belirtildi.

Açiklamada, yarismaya Biyokütleden Süperkapasitör Tasarim ve Üretimi Projesi ile katilan OKÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisligi Dr. Ögretim Üyesi Müslüm Demir'in akademisyen kategorisi tematik alanda ikincilik ödülüne layik görüldügü kaydedildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Müslüm Demir, "Projede süperkapasitör elektrot aktif malzemesi olarak ucuz, yenilenebilir ve kolay ulasilabilir biyokütle üretim ve tasarimi OKÜ’de gerçeklestirilen gözenekli karbon ve farkli enerji/güç yogunluguna sahip süperkapasitörlerin üretimi yapilmasi, özellikle enerji depolama teknolojisinde önemli yer etmektedir. Ayrica, üretilecek süperkapasitör yerli ve milli elektrikli aracimiz olan TOGG içinde önemli yer tutmaktadir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA