Müsilajin Sona Ermesi Için Atik Su Aritma Tesisleri Önemli

Balikesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki atik su aritma tesisinin ikinci etap insaat çalismalarini inceleyen Vali Hasan Sildak, atik su aritma tesislerinin düzenli ve tam kapasiteyle çalismasinin Marmara Denizi’ndeki müsilaj olayi için önemli oldugunu söyledi.

Müsilajin Sona Ermesi Için Atik Su Aritma Tesisleri Önemli
Günlük 10 bin metreküp kapasitedeki atik su aritma tesisinin ikinci etap insaat çalismalari start aldi. Vali Hasan Sildak ve il protokolünün katildigi törenin ardindan yapilan incelemede atik su aritma tesislerinin Marmara’daki müsilaji engelleme noktasinda büyük önem arz ettigi belirtildi.

BALOSB Bölge Müdürü Mesut Eray’in sunumu ile gerçeklesen törenin ardindan dualarla tesisin ikinci etap insaat islerinin temeli atildi. Törene katilan Vali Hasan Sildak, “Bilhassa Marmara Denizi’nde ortaya çikan müsilaj meselesinden sonra hükûmetimiz, Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz koordinasyonunda Marmara Denizi Eylem Planini yürürlüge koydu. Bu eylem planinin en önemli maddelerinden bir tanesi aritma tesisleridir. Yani gerek sehir atik su aritmalarinin, gerekse sanayi tesislerinin ve OSB’lerin bir ân önce aritmalarini iyilestirmesi, olmayanlarin muhakkak suretle aritmaya kavusturulmasi ve ileri aritmaya geçirilmesiydi. Bu yönden de adimlar atiliyor. Bizim burada Organize Sanayi Bölgemizde 2021 yili basinda baslattigimiz bu girisim aslinda o kadar önemli oldugu ortaya çikti. Aslinda Organize Sanayi Bölgemizde aritmamiz var. Fakat yeterli olmamayip, ihtiyaci tam olarak karsilamamaya basladigi için böyle bir yatirim gerçeklesti. Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin destegiyle bu yatirimi gerçeklestirdik. Allah’a sükür müteahhit firmamiz mühletinden önce bu isi tamamlayarak saglikli bir sekilde bütün OSB’mizin atik su aritmasinin çevreye herhangi bir olumsuz etkiye sebep olmayacak sekilde hayata geçirilmesini saglamis olacak. Bu önemli yatirimin bugün yerinde incelenmesi, hem de bir dua esliginde hayirla neticelenmesi için temennimizi belirtecegiz. Bütün mütesebbis heyetimizle, il protokolümüzle birlikte buradayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA