Memur-Sen Genel Baskani Yalçin Açiklamasi 'Seyyanen Zam Ve Memurlarin Payina Düsen Refah Payini Istiyoruz'

Sen Genel Baskani Ali Yalçin, “Her seye zam yapilirken memurun seyretmesini bekleyemezsin. Seyyanen zam ve memurlarin payina düsen refah payini istiyoruz” dedi.

Memur-Sen Genel Baskani Yalçin Açiklamasi 'Seyyanen Zam Ve Memurlarin Payina Düsen Refah Payini Istiyoruz'
Memur-Sen üyeleri Ulus Meydani’nda 6. Dönem Toplu Sözlesmesi öncesi taleplerini dile getirmek için toplandi. Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, yaptigi basin açiklamasinda haziran ayi enflasyon rakaminin 1.94 oldugunu hatirlatarak, “Böylelikle kamu görevlilerinin 1 Ocak 2021’de almis olduklari yüzde 3’lük zammin üzerinden 6 ay geçti ve mart ayinda yüzde 3’lük zam eridi, 4 ay boyunca keseden gitti. Simdi geldigimiz noktada 6 aylik enflasyon rakaminin 8.45 oldugu görülüyor. Bu da 5.45’lik enflasyon farkinin oldugunu söylüyor” dedi.

Korona virüs salgininin hayatin akisini etkiledigini belirten Yalçin, “Dolayisiyla böylesi kosullarda ülke ekonomisinin kur üzerinden yasadigi finansal dalgalanmanin farkindayiz. Memur Konfederasyonu olarak 4 milyon memur, 2 milyondan fazla memur emeklisinin milli gelirden alacagi payi belirleme yetkisini elinde bulunduran Memur-Sen olarak durdugumuz yerin de, sorumlulugumuzun da, zorunlulugumuzun da farkindayiz. Biz emegimizin, ekmegimizin derdindeyiz, alin terimizin ve hakkimizin teslim edilmesinin pesindeyiz” diye konustu.

Yalçin, sistemin degismesini istediklerini söyleyerek, “Hayali enflasyon üzerinden degil reel gerçekler, piyasa enflasyonu üzerinden artislari belirleyelim. Artik enflasyon orani bazli güncelleme, yeniden degerleme katsayi uygulamasi yerine büyümenin yansitildigi, refah payinin kamu görevlilerine aktarildigi adil bir sistemin kurulus startini hep beraber 6. Dönem Toplu Sözlesme’de verelim diyoruz. Kamu görevlisini devletin yükü olarak görmeyin. Kamu görevlisi devletin yükü degil devletin en önemli gücüdür” degerlendirmesinde bulundu.

Taleplerini maddeler halinde açiklayan Yalçin, “Her seye zam yapilirken memurun seyretmesini bekleyemezsin. Seyyanen zam ve memurlarin payina düsen refah payini istiyoruz” dedi.

Kamu görevlilerine refahtan pay verilmesi gerektigini ifade eden Yalçin, en düsük devlet memur maasinin da yüzde 10’u asan oranda seyyanen zamlanmasini istediklerini söyledi.

Kamudaki istihdamin kamudan olmasi gerektigini de dile getiren Yalçin, sözlesmeli personellerin kadroya geçirilmesi gerektigini aktardi.
Kaynak: İHA