Kirklareli Asilamada Türkiye'ye Örnek Oluyor

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi verilere göre en az bir doz asi olmus 18 yas üstü nüfusa göre asilama orani yüzde 72,8 ile en çok asilanan iller arasinda Kirklareli 3. sirada yer aliyor.

Kirklareli Asilamada Türkiye'ye Örnek Oluyor
Saglik Bakani Fahrettin Koca sosyal medya hesabindan paylastigi verilere göre Türkiye’de birinci doz asi olan vatandaslari ortalamasi yüzde 57,81, ikinci doz ortalamasi ise 25,23. Bu kapsamda en az bir doz asi olmus 18 yas üstü nüfusa göre asilama orani yüzde 72,8 ile en çok asilanan iller arasinda Kirklareli 3. sirada yer aliyor.

Vatandaslar, randevularini alarak hastane ve aile sagligi merkezlerinde asilarini yaptiriyor.

Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesinde asisini olan 2. doz asisini olan Adem Kocabekir, asiyla kendini daha güvende hissettigini belirterek, herkesi asi olmaya davet etti.

Asida Kirklareli’nin tüm Türkiye’ye örnek oldugunu dile getiren ögretmen Sahin Deger ise, “Kirklareli saglik alt yapisina göre güçlü bir il. Kentte yasayan vatandaslar olarak asi konusunda gayet bilinçliyiz. Bu nedenle asi sirasi geldigi zaman kosa kosa asi olmaya geliyoruz. Ilk asi oldugum zaman asilama birimi çok kalabalikti fakat aradan geçen bir ay içerisinde yapilan çok yogun asilama dolayisiyla görüyoruz ki su anda çok fazla kimse kalmadi. Çok iyi rakamlar bunlar. Daha da yukariya dogru gidecegine inaniyorum. Insallah salgindan ilk kurtulan illerden birisi biz olacagiz. Saglik çalisanlarimiza da bu konuda çok tesekkür ediyoruz. Çok kisa sürede asimizi yaparak saglikli bir sekilde bizi buradan ugurluyorlar. Kendimi artik çok daha güvende hissediyorum. Virüsten çok korkuyorum çünkü etrafimizda çok ölümler oldu, agir hastalik geçirenler oldu. Ikinci asidan sonra tam bir koruma saglayacagini düsünüyoruz ve kendimizi bir koruma kalkani içerisinde hissediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA