IYI Parti Genel Baskani Aksener Malatya'da Esnaf Ziyareti Gerçeklestirdi Açiklamasi

'Bizim HDP ile herhangi bir irtibatimiz yok'.

IYI Parti Genel Baskani Aksener Malatya'da Esnaf Ziyareti Gerçeklestirdi Açiklamasi
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Bizim HDP ile herhangi bir irtibatimiz yok." dedi.

Aksener, bir dizi ziyaret için geldigi Malatya'da merkez Battalgazi ilçesi Milli Egemenlik Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçeklestirdi, vatandaslarla sohbet ederek, fotograf çektirdi.

Ziyaret sirasinda gazetecilere açiklamalarda bulunan Aksener, esnafin zamlardan sikayet ettigini belirterek, hem dogal gaza hem de elektrige zam yapildigini, özellikle kadinlarin dertlerinin oldugunu ancak sorunlarini yüksek sesle dile getiremedigini savundu.

Aksener, bir gazetecinin Kanal Istanbul'un insasiyla ilgili sorusuna su yaniti verdi:

"Kanal Istanbul ile ilgili olarak bastan beri tutumumuz oldu. Biz, milliyetçi, demokrat ve kalkinmaci bir partiyiz. Dolayisiyla yatirim yapilmasina, mega projeye, dis dünyadan gelecek yatirimciya itirazimiz yok. Fakat yatirimlarla ilgili dogru olup olmadigini iliskin su soru sorulur genellikle. Birincisi istihdam yaratiyor mu? Insaat yapildigi dönemde geçici istihdam yaratiyor, kalici istihdam yaratmiyor. Üretim yapilacak bir sistem mi? Hayir. Peki vatandasin refahina katkida bulunacak mi? Hayir. Bütün ekonomistlerin buna verdigi cevap 'hayir.' Dolayisiyla oraya 20 milyar dolar, 50 milyar dolar gibi söylenen rakamlari parayi kim kazaniyor diye baktiginizda, orada müteahhitler ve yer kapatmis insanlar kazaniyor. O parayla istihdam yaratacak fabrikalar, üretim merkezleri, teknoloji merkezleri, girisimcilik alanlarina verilecek hibe destegiyle pek çok sey yapilabilir. Sonuçta hepimizin sirtindan çikacak. Çevreyi, dogayi tabiati hiç söylemiyorum. Oraya harcanacak paranin çok daha verimli, istihdama ve üretime yönelik baska bir projeye çevrilmesinde fayda var."

Aksener, ziyaretleri sirasinda vatandaslarin 15 Temmuz darbe girisimi öncesinde kullandigi belirtilen "Basbakan olacagim" sözünü hatirlatilmasi üzerine sunlari kaydetti:

"Biz 15 Mayis'ta kongre yapiyorduk. Kongre sebebiyle benim söyledigim, 'ben basbakan olacagim' hikayesi var. Hani ben MHP'nin basina adaydim ya ondan dolayi söylenen... 15 Temmuz'un olabileceginden koskoca Cumhurbaskaninin haberi yok, benim nasil haberim olsun? Birincisi bu. Benim sülalemde birak FETÖ'cülügü, ehli tarik yok. Bak tekrar söylüyorum tarikatçi demiyorum, dikkatini çekerim, ehli tarik yok. Ikincisi Sayin Erdogan, benim FETÖ'cülügün kenarindan böyle minnos bir geçisim olsa geregini yapardi. Kardesim siz koskoca Cumhurbaskani'nin 15 Temmuz'dan sonra '15 Temmuz'un basbakani olacagini' iddia eden bir hatun kisiyi ortada birakacagini mi zannediyorsunuz?"

Aksener, HDP ile yakinlasmalarinin sorulmasi üzerine de "Bizim HDP ile herhangi bir irtibatimiz yok. Söylerken telef oldum ama neyse onu geçtik, simdi bir sey söyleyeyim, Sayin Cumhurbaskani ve arti AK Parti tekrar çözüm sürecine giderse ne yapacaksin?" yanitini verdi.
Kaynak: AA