Güneydogu'daki Camilerde Çocuk Sesi Yankilaniyor

Diyarbakir Il Müftüsü Yavuz Selim Karabayir: '2 yil önce yaz Kur'an kurslarinda 70 bin olan ögrenci sayisinin bu yil 100 bine ulasmasini temenni ediyoruz' Siirt'teki Halid Bin Velid Camisi Imami Musa Dogrusever: 'Geçen yil salgindan dolayi camilerimiz çocuklarimiza hasret kalmisti ama bu yil kurslarin açilmasiyla camilerimiz çocuk sesine tekrar kavusmus oldu'.

Diyarbakir ve Siirt'te yaz dönemi Kur’an kurslarinda yüz yüze egitime baslandi, camiler çocuk sesiyle senlendi.

Diyanet Isleri Baskanliginca alinan karar ile yaz Kur'an kurslarinda yüz yüze egitim basladi.

"Evde, Iste, Camide Ister Çevrim içi Ister Yüz yüze" sloganiyla bugün baslayan kurslar, 20 Agustos'a kadar sürecek.

Diyarbakir'da Islam'in 5. Harem-i Serif'i kabul edilen Ulu Cami'deki kursa katilan çocuklar Kur'an-i Kerim okumayi ögrenecek olmanin mutlulugunu yasiyor.

Il Müftüsü Yavuz Selim Karabayir, AA muhabirine, hasretle bekledikleri bu mutlu güne kavustuklarini belirterek, bu yaz okunacak Kur'an-i Kerim hürmetine salginin sona ermesini dilediklerini söyledi.

Diyarbakir'da çocuklari camilere beklediklerini ifade eden Karabayir, "Camilerde melekler var. Çocuklar birer melek. Onlar gelip Kur'an-i Kerim okuyacaklar. Onlara egitimler verecegiz." dedi.

"2 yil önce yaz Kur'an kurslarinda 70 bin olan ögrenci sayisinin bu yil 100 bine ulasmasini temenni ediyoruz." diyen Karabayir, bu yil camilerde Kur'an egitiminin yani sira sosyal aktivitelerin de yapilacagini aktardi.

Karabayir, "Çocuklarimizin bu egitime dahil olmalarini bekliyoruz. Çocuklarimizi camiye bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

7 yasindaki Muhammet Can Deniz okullarinin tatil olmasi ile yaz Kur'an kursuna katildigini söyledi.

Deniz, "Burada insallah Kur'an-i ögreniriz. Camide arkadaslarimla oyun oynuyorum ve neseli vakit geçiriyorum. Kur'an-i ve camiyi çok seviyorum." diye konustu.

13 yasindaki Nisa Katkan da kurslarda Kur'an-i Kerim okumayi ve namaz kilmayi ögrendiklerini ayrica sosyal aktiviteler gerçeklestirdiklerini belirtti.

- Siirt

Halid Bin Velid Camisi Imami Musa Dogrusever, geçen yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle hasret kaldiklari çocuklara bu yil kavusmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Kentte tüm cami ve Kur'an kurslarinda egitimlerin basladigini dile getiren Dogrusever, "09.00-12.00 ve 13.00-16.00 saatleri arasinda erkek ve kizlara yönelik kurslarimiz basladi. Geçen yil salgindan dolayi camilerimiz çocuklarimiza hasret kalmisti ama bu yil kurslarin açilmasiyla camilerimiz çocuk sesine tekrar kavusmus oldu." seklinde konustu.

Kurslarda temel din bilgiler ve ibadet ile ilgili de egitim verilecegini anlatan Dogrusever, çocuklari camiye beklediklerini ifade etti.

Kursa katilan çocuklardan Özgür Aydin yeniden camiye gelmenin heyecanini yasadigini dile getirdi.

"Burasi çok güzel. Burada hosgörüyü, saygili olmayi, kavga etmemeyi ögreniyoruz." ifadelerini kullanan Aydin, akranlarini kursa davet etti.

Bedihan Tanis da camideki kursa ilk defa katildigini belirterek, "Kur'an okumayi yeni ögreniyorum. Burasi çok güzel, çok sevdim." dedi.

Harun Toprak da Kur'an-i Kerim'i ögrenecek olmanin güzel bir duygu oldugunu dile getirdi.

Kaynak: AA